реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Нова дорога в Чернігові вже відкрита

Мікрорайон Шерстянка обласного центру був завжди наче відрізаний від міста – щоб до нього добратися на транспорті, треба було їхати в об’їзд – не давала прямого шляху залізнична колія. Тепер же прокладено нову вулицю, яка з’єднала мікрорайон з містом транспортно. Щойно міський голова Владислав Атрошенко проїхав новою дорогою і туди поїдуть автобуси громадського транспорту. Проїзд новою дорогою займає часу втричі менше, ніж в об’їзд.

Урочистого відкриття не було з огляду на пандемію. Але журналістам міський голова Владислав Атрошенко (на фото) розповів про особливості цього будівництва: «Всі роботи, заплановані на цей рік, виконані. На суму близько 90 мільйонів гривень, з яких вже фактично оплачено 65. Принагідно я хочу подякувати колишньому голові ОДА: на моє прохання за його розпорядженням з обласного дорожнього фонду було 60 мільйонів гривень, за що я принагідно дякую Андрієві Прокопенку. Ці кошти були використані, і крім того, ми плануємо ще біля 60 мільйонів додати з бюджету міста. Це дворічний проект загальною вартістю близько 120 мільйонів».

Було зроблено близько 15 тис. кв. м дорожнього покриття (нижній шар). «У Чернігові давно вже така практика, що нові дороги ми робимо за 2 роки, тому що остаточна усадка ґрунтів відбувається за певний час і на другий рік ми вже за рахунок верхнього шару намагаємося робити дорожнє покриття наближеним до ідеального» - каже Владислав Атрошенко. Окрім того, покладено ще близько 7 тисяч квадратних метрів бруківки. А також організований рух по колу, острівці безпеки для пішохідного переходу, світлофорні об’єкти. А коло - це сучасне рішення влаштування транспортної розв’язки без світлофорів. На переїзді встановлений шлагбаум, тобто в разі, якщо по залізничній колії буде їхати грузовантажний потяг, буде спрацьовувати система безпеки і на цей період перекриватися рух і пішоходів, і автотранспорту.

Нова дорога стане в пригоді всім мешканцям мікрорайону, оскільки значно скоротиться час прибуття і пожежних, медичних та аварійних машин.
"Голос України"



Теги:Шерстянка, Чернігівська міська рада, Владислав Атрошенко, дороги


Читайте також



Коментарі (0)
avatar