реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Допоможіть знайти родича!

Багато років минуло від тієї воєнної пори, але ще довго у пам’яті людській залишатиметься незабутнім подвиг тих, хто наближав Перемогу над гітлерівськими загарбниками.

У Софії Кузьмівни Швецової з Вохомського району Вологодської області було десять дітей: 5 дівчаток і стільки ж хлопчиків. Додому з усіх чоловіків повернувся лише один — наймолодший Михайло, мій батько, який з 1942 року і до закінчення війни пройшов від Сталінграда до Німеччини.

На могильній плиті братського поховання в Чернігові викарбуване прізвище молодшого лейтенанта Швецова Анатолія Миколайовича…
Після закінчення піхотного училища він воював до вересня сорок третього року, а після цієї дати сліди загубилися: де він загинув — було невідомо. І тільки 2009 року, завдяки наполегливому пошуку працівників Чернігівського військового комісаріату, вдалося дізнатися, що Швецов А.М. загинув 20 вересня 1943 року під час визволення Чернігова і похований з військовими почестями у братській могилі.

А ось де саме похований Швецов Іван Миколайович, 1919 року народження (на фото), який був призваний на війну 1939 року, воював у чині старшини в партизанському загоні на території України та Білорусі і загинув у квітні сорок четвертого року, — невідомо. Є лише дані, що він при виконанні бойового завдання був нагороджений орденом Бойового Червоного прапора посмертно.

Можливо, хтось знає, де конкретно поховали цього бійця, котрий, як і мільйони інших людей, захищали Вітчизну від загарбників. Вічна їм пам’ять!

Василь ШВЕЦОВ,
м. Шостка, Сумська область
(повна адреса — в редакції газети "Сіверщина: 14000, м.Чернігів, вул.Воровського,10)




Теги:Вологодська область, Швецов Іван Миколайович, Велика Вітчизняна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar