реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Допоможемо інтернатівцям!

«Усі разом — на захист дитинства» — під таким гаслом 29 травня у школі-інтернаті села Стара Басань Бобровицького району, відбудеться суботник до Дня захисту дітей. Про це проінформували представники Фонду волонтерів України.
Головне завдання акції — залучити якомога більше бажаючих людей надання конкретної допомоги вихованцям.

Про безпосередні завдання проекту для Старобасанської школи-інтернату розповіла Вікторія Філатова, керівник Чернігівської обласної благодійної організації «Аратта». Це збір коштів для вихованців (одяг, канцелярські товари, дитячі та юнацькі книжки, посадка саджанців) тощо.

Українські відомі артисти Володимир Гришко, Віталій Козловський, Міка Ньютон, Марта Лама та гурти «Алібі», «Друга ріка», а також інші представники шоу-бізнесу виступлять у концертній програмі для дітей.

Як зазначила Вікторія Філатова, Старобасанській школі-інтернату — більше ста років. А тому цей заклад потребує капітального ремонту, починаючи від навчальних приміщень і закінчуючи спальними кімнатами.

Співорганізатор проекту, волонтер Фонду, голова міської організації Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Українська народна молодь», адміністратор сайту «Сіверщина» Олександр Майшев наголосив. «Допомагати дітям,— сказав він, — свята справа. І те, що волонтери вибрали для надання практичної допомоги саме цей заклад, а не якийсь там престижний чи знаний, свідчить про те, що організатори волонтерського руху не займаються піаром, а роблять конкретну і потрібну справу».

«Коли я потрапила до лікарні, моя дитинка та діти інших батьків постійно плакали, — розповіла Оксана Тунік-Фриз, заступник чернігівського міського голови, — але завжди ними опікувалися матері. Коли я дивилася на одну дівчину, яка знаходилася у лікарні і була хвора на ДЦП, в якої не було ні батьків, ні інших родичів, у моїй свідомості відбувся такий собі перелом — я почала сприймати цей несправедливий світ зовсім по-іншому. «Чому в одних дітей є все, а в інших — немає нічого?» — замислювалася я.
Домовитися про участь у проекті та вирішити питання про надання подарунків маленьким вихованцям школи-інтернату (одяг, іграшки і т.д.) можна за телефонними номерами у Чернігові : (0462) 611-460, 611-083.
Також для потреб вихованців Старобасанської школи-інтернату бажаючі можуть перераховувати грошові кошти на розрахунковий рахунок:
р/р 26004047774800 в АКІБ „УкрСиббанк”,
МФО 351005, ФОП Архипенко Олена Василівна

Сергій КОРДИК




Теги:допомога дітям, Вікторія Філатова, Аратта, волонтери, Старобасанська школа-інтернат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar