Домашні заготовки: печений гарбуз
У багатьох удома дуже люблять усілякі гарбузові страви. Гарбузове пюре взагалі може бути найулюбленішим прикормом для малюків. Якщо восени запастися гарбузами, то можна ласувати ними цілий рік. Можна заморозити і свіжий (потертий та порізаний кубиками), і печений гарбузи.
Сам по собі печений гарбуз дуже смачний. Можна присмачувати його цукром, корицею або нарізати скибками і подавати зі збитими вершками чи морозивом. Для багатьох найсмачнішим є й сам гарбуз без нічого.
Сам по собі печений гарбуз дуже смачний. Можна присмачувати його цукром, корицею або нарізати скибками і подавати зі збитими вершками чи морозивом. Для багатьох найсмачнішим є й сам гарбуз без нічого.
Гарбуз
1. Гарбуз помити, розрізати на сегменти і вичистити від насіння.
2. Сегменти розрізати на невеличкі шматочки — розміром з долоню (шкірку не зчищати!) .
3. Кожен шматочок га р буза загорнути у фольгу, викласти на деко .
4. Запікати у розігрітій до 180 град. С духовці близько години (якщо гарбуз молодий — то менше) до м ’ якості .
5. Запечені шматоки вийняти з духовки, обережно розгорнути і дати охолонути.
6. Відділити мякоть від шкірки, за допомогою блендер а або ви де лкою зробити пюре .
Готове пюре можна використовувати за призначенням (супи, млинці, пироги тощо ) або заморозити невеликими порціями (напр иклад, Ѕ — 1 скл янка ).
Cмачного!
Читайте також |
Коментарі (0) |