реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Доходи -- мільйонні, а зарплати -- мізерні

У квітні цього року податківцями розпочато широкомасштабну операцію „Бюджет”, мета якої полягає у забезпеченні усіма суб’єктами господарювання вимог податкового законодавства, а значить – стабільних надходжень до бюджету.
Операція, спрямована на детінізацію економіки, виявлення та припинення протиправної діяльності суб’єктів господарювання та ліквідацію міжрегіональних схем ухилення від оподаткування, кримінальних схем зі створення вигодоформуючих та вигодотранспортуючих суб’єктів господарювання, не має терміну дії. Вона триватиме доти, доки в економіці України не буде наведено лад.

В першу чергу під пристальний контроль потрапили 23 підприємства м. Чернігова, валові доходи яких перевищують 70 млн. грн, а сплата податків залишається на дуже низькому рівні.

Проводяться відпрацювання платників податків високого ризику - вигодоформуючих та вигодотранспортуючих суб’єктів господарювання. Наразі відпрацьовуються близько 200 таких підприємств.

За результатами відпрацювання та в ході проведення аналізу декларацій з податку на прибуток тільки по поданих 23 деклараціях з податку на прибуток підприємствами – «вигодонабувачами» вдалося у 8 СГД збільшити податкове навантаження по податку на прибуток (за І-й квартал ц.р. у сумі 195 тис.грн.).

Також 5 підприємств – «вигодонабувачів» збільшили податкове навантаження по податку на додану вартість ( у квітні 2010 року на 344 тис.грн.).

Порушено кримінальну справу по підприємству стосовно його службових осіб за ч.3 ст. 212 ККУкраїни.

Одночасно у ході проведених перевірок відпрацьовуються платники податків високого ризику. По результатам відпрацювання анульовано 55 свідоцтв платників ПДВ та встановлено фактичне місцезнаходження 17 суб’єктів господарювання. На даний час тривають заходи по відпрацюванню схем мінімізації податків з метою їх руйнування та недопущення застосування в подальшому.

Сергій ЦИРУЛЕВСЬКИЙ,
начальник відділення викриття злочинів в базових галузях економіки ДПІ у м. Чернігові




Теги:бюджет, ПДВ, ДПІ, Податки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar