реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Ніжин назбирав 9 мільйонів

За січень – лютий 2013 року надходження до бюджетів всіх рівнів Ніжинською податковою інспекцією виконано. Про це повідомив начальник Ніжинської податкової інспекції Сергій Осадчий.

Зокрема, зазначив, що мешканці м. Ніжина та району до загального фонду державного бюджету з початку року сплатили понад 9 млн.грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Основні надходження отримані за рахунок податку на додану вартість -- понад більше 5 млн.грн. та податку на прибуток -- більше 3 млн.грн. Лібералізація податкової політики, яка стимулює суб’єктів господарювання до сумлінної сплати податків, та якісні зміни, внесені до Податкового кодексу України, зокрема, у частині запровадження авансової сплати податку на прибуток забезпечили надходження податку на прибуток більше, ніж на 0,9 млн.грн.в порівнянні з минулорічнимми надходженнями.

Місцевий бюджет м. Ніжина та району в 2013 році поповнилися надходженнями більше ніж на 20 млн.грн. Це на 1,4 млн.грн. більше відповідного періоду минулого року. Як і раніше, частка податку на доходи фізичних осіб у всіх надходженнях до місцевого бюджету - найбільша й складає 71%. Більше 2 млн.грн. надійшло єдиного податку. Це майже на 1 млн.грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

За рахунок плати за землю місцевий бюджет поповнилися на 2,7 млн.грн., до рівня січня-лютого 2012 року забезпечено приріст на 5,8 %. Забезпечені надходження по нововведеному податку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в сумі 2,1 тис.грн.

Максим БАГРІНЦЕВ, депутат Ніжинської міської ради




Теги:Податки, Ніжин, ПДВ, податок на землю


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А скільки нам треба збирати(заробляти) для нормального життя?
Без ґрунтовного аналізу це не цікава статистика. А дійсність така, що семеро з ложкою, а один із сошкою. Один, бо така централізована податкова система в олігархічній моделі економіки.
Знову ж таки порівняйте, Ніжин з білоруським побратимом Мозирем, наприклад:http://mozyrisp.gov.by/rus/economics/. Так доходи в бюджет Мозирського району на 01.01.2013 становили у гривневому еквіваленті 470 млн.грн, тобто за квартал близько 118 млн.грн. Порівняйте з нашими 20 млн.грн.
Тобто, якби навіть усі податки залишалися в Ніжині, цього б все одно було б недостатньо. Просто ми звиклися зі злиденним життям, а владу це влаштовує.
Треба міняти економічну модель. А не просто Уряд, Президента, депутатів і так далі.
avatar