реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

До зими мають відремонтувати 124 будинки

До початку холодів у Чернігові планують відремонтувати більшу частину будинків, поруйнованих росіянами під час широкомасштабного наступу їх армії та облоги нескореного міста.

Визначена виконкомом міської ради їх кількість – 124, тоді як загалом у місті постраждали 145 багатоквартирних будинків. Різниця в цифрах пояснюється тим, що частину будинків для обстеження забрала обласна військова адміністрація.

На ремонт пошкодженого виділено 100 мільйонів гривень, і будівельники вже почали роботи за 15 адресами. Зокрема, почато роботи на будинку за адресою: вулиця В’ячеслава Чорновола, 15а, який був розбитий з російського літака. Для цього, зокрема, перекрито рух автотранспорту на ділянці вулиці. Заступник начальника управління житлово-комунального господарства Євгеній Дейнеко пояснив на засіданні виконкому: «Наразі розпочато аварійно-відновлювальні роботи, встановлено посилення для того, щоб не допустити більших обвалів, розчищено від бетону та залишків сміття. Вчора експерти додатково обстежили всі конструкції, які були під завалами, і далі ми будемо рухатися відповідно до висновків і проектної документації».

Взагалі ж він бачить ситуацію з ремонтом будинків так: «Стосовно тих робіт, замовником де є наше управління, то там уже розпочаті роботи і терміни дуже критичні, тому що ми повинні розуміти, що 2,5 місяці залишилося до початку опалювального сезону. Є будинки, на які потрібно 2—3 тижні, є ті, на які потрібно 2 місяці, а є будинки, на яких паралельно з роботами проводяться дослідження. Тобто беруться зразки бетону, арматури, досліджується перекриття тощо. Таким прикладом є будинок на Чорновола, 15а, тому що до деяких місць експерти тільки змогли дістатися і вони вимагають дообстеження».

Проте є й такі будинки, які не підлягають відновленню, і місто має вирішити питання: куди переселити мешканців до початку зими.
"Голос України"



Теги:відновлення Чернігова, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar