реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Малозабезпеченим допоможуть відремонтувати вікна

У місті від російських обстрілів постраждали багато квартир: майже 13 тисяч у зруйнованих будинках, 46 з половиною тисяч квартир – у пошкоджених. Тому виконком міської ради щойно ухвалив рішення про допомогу малозабезпеченим категоріям містян в ремонті їх квартир – мова йде про часткову компенсацію витрат на заміну пошкоджених вікон. Загальний обсяг цієї програми – 75 мільйонів гривень.

Як пояснив міський голова Владислав Атрошенко, мета цієї програми не тільки допомогти малозабезпеченим категоріям громадян, але й стимулювати їх самим займатися ремонтом своїх жител, адже силами ЖЕКів просто фізично неможливо осилити всі обсяги ремонтів. А холоди прийдуть швидше, ніж ми думаємо про них влітку.

«Ми відразу розширюємо можливості реалізації цієї Програми, скорочуємо терміни, тому що велика кількість зацікавлених квартировласників підуть шукати найприйнятніші для них варіанти. Також ми уникаємо питань чому один підрядник а не інший, яка ціна і так далі. Мінімум якихось питань від правоохоронних структур, а найголовніше, що це пришвидшить питання входження в опалювальний сезон. Найголовніший ризик для нас, що ми підготуємо повністю будинок, внутрішні мережі, 95% квартир, а потім декілька квартировласників залишаться без вікон і будинок не зможемо ввести в ескплуатацію», - прокоментував прес-службі міської ради цю програму Владислав Атрошенко.

Дія програми також поширюється тих малозабезпечених, які вже відновили пошкоджені та знищені вікна до набрання чинності цієї Програми. Для цього треба подати до департаменту соціальної політики всі необхідні документи, що підтверджують факт знищення та пошкодження вікон внаслідок російської військової агресії.



Теги:Владислав Атрошенко, малозабезпечені, відновлення Чернігова, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar