реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

До V-го Міжнародного інвестиційного форуму в Чернігові відкриють пам’ятник Леніну

За повідомленням урядового порталу 23-24 вересня 2011 року у місті Чернігові пройде V-й Міжнародний інвестиційний форум.
Запрошення для участі у Форумі направлено 29 дипломатичним установам іноземних держав в Україні; 35 міжрегіональним партнерам Чернігівщини; 7 представництвам міжнародних організацій в Україні; 12 інвестиційним компаніям та фондам; керівникам областей та регіональних торгово-промислових палат, представництвам Міжнародної та Європейської торгових палат в Україні
.
У рамках Форуму планується проведення «круглих столів», засідання керівних органів Єврорегіону «Дніпро», робота в секціях, переговори ділових кіл – учасників і гостей Форуму.
Активно готується до цієї події і прийому гостей Чернігівська міська влада.
Ще 20 квітня 2011 року видано розпорядження міського голови №90-р «Про створення робочої комісії з обстеження технічного стану пам’ятки монументального мистецтва – Пам’ятник В.І. Леніну». На жаль, ця комісія чомусь не обстежила технічний стан ще одного монументу В. Леніну в одному з мікрорайонів міста «Шерстянка» і тому той, за версією правоохоронних органів, через аварійний стан сам впав і розвалився в ніч з 6 на 7 травня цього року. Мабуть тому робоча комісія міської ради запропонувала виконати капітальний ремонт споруди, встановленої у 1967 році до 50-річчя більшовицького жовтневого перевороту в Петрограді, спеціалізованому ТОВ «Чернігівська реставраційна майстерня».
Інвестором проведення цих робіт на сумі у 185 тисяч гривень виступив ЦК Комуністичної партії України. Закінчення капітального ремонту споруди, балансова вартість якої складає 45 736 грн., заплановано до Дня міста, яке в цьому році відзначається 24-25 вересня.
Отже, учасники V-го Міжнародного інвестиційного форуму можуть легко стати почесними гостями урочистого відкриття капітально відремонтованого пам’ятника вождю пролетаріату і всіх «грабітєлєй награблєнава».
Більш того, нинішній вождь КПУ, яка входить у владну більшість в парламенті, і палкий продовжувач справи партії Лєніна-Сталіна нардеп Петро Симоненко може опинитися чи не найпочеснішим гостем V-го Міжнародного інвестиційного форуму, бо Комуністична партія України таки інвестувала «у розвиток» туристичної Чернігівщини чималеньку суму для втілила в життя свого партійного гасла: «Лєнін – жил, Лєнін – жив, Лєнін – будєт жить!».
З офіційного запрошення інвесторів до участі у Форумі на сайті Чернігівської облдержадміністрації:
«Впевнені, що зазначений захід сприятиме формуванню належної інформаційної бази щодо вигідності ведення Вашого бізнесу в нашому регіоні та відкриє нові горизонти співробітництва».
Цікаво, що подумають «акули капіталізму», яким в Чернігові місцевою владою і КПУ підготовлено такий урочистий прийом. прогулюючись вулицями міста, більшість яких названа на честь «героїв» кривавого тоталітарного комуністичного минулого.

Сергій Соломаха


Капітальний ремонт так званої "пам'ятки культурної спадщини "Пам'ятки монументального мистецтва місцевого значення - Пам'ятника В.І.Леніну (1870-1924)", який знаходиться на балансі управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради



Світлина самозруйнованого в ніч з 6 на 7 травня 2011 року монументу В.Лєніну на "Шерстянці"








Коментарі (1)
avatar
1
А що "подумають акули капіталізму"? Вони не думають, бо нема предмета серйозної розмови на теренах міста, яке впродовж двадцяти років незалежності впевнено крокує "правільной дорогой, начертаной велікім ученієм леніна-сталіна"!? Адже хіба то не факт, що Чернігівщина перманентно пасе задніх у всіх можливих і неможливих серйозних рейтингах щодо економічної потуги області на тлі інших регіонів.
І тому, в тім, що відбувається з пам'ятником вождю тоталітарної колишньої держави, нема нічого дивного. Продовжуємо пересувати ноги вулицями, названими іменами німецьких та з інших країн комуністичних вождів, відновлюємо ленінів, оберігаємо сталінів-(є таке у Новгороді-Сіверському?!), відкриваємо партизанські "лісогради", замість глибокого розкриття правди про цей псевдорух з далекою від об'єктивності оцінкою і через 70 (!!!) років.
Так вигідно тим, хто сьогодні у руля... Одне тільки прикро - втрачаємо прекрасний час, геть руйнуючи свідомість молодого покоління і міста, і області. Адже підсовують владні мужі йому "дулю від ленінів-сталінів" замість реальної перспективи, в тому числі і від інвесторів, які вже у пяте приїдуть до Чернігова, щоб побути й забути!?
avatar