реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Через "Чернігівгаз" селяни перекривали трасу

Три дні без газопостачання 750 дворів мешканців Понорниці, Авдіївки та Шаболтасівки Понорницької громади Новгород- Сіверського району через аварію, яку спричинив працівник агрохолдингу «Черешеньки».

Біля школи в Авдіївці селяни перекрили трасу Чернігів – Грем’яч, не пропускаючи навіть регулярні автобуси. Пропустили лише «швидку». Протестувальники вимагали від «Чернігівгазу» поновити газопостачання, адже у багатьох хатах уже повикидали печі та грубки, а в кого вони і є – мало дров. Дивна для селян незапасливість…
Припинено навчання у старших класах Понорницької школи через відсутність опалення, а школярів молодших класів перевели до підсобного приміщення, яке опалюється дровами. Що ще раз доводить необхідність переведення опалення шкіл твердопаливними котлами.

Агропідприємство відмовляється оплачувати ремонті роботи через те, що труба газогону пролягала на глибині лише 43 сантиметри, що є порушенням. А начальниця відділу ПАТ «Чернігівгаз» Ольга Конопацька – Плєхова в коментарі «Суспільному» заявила, що «Чернігівгаз» усувати пошкодження не буде, доки агропідприємство не оплатить збитки. Ремонт пробоїни (на фото) спеціалісти «Чернігівгазу» оцінили в 150 тисяч гривень, враховуючи вартість втраченого газу… Недарма в "Чернігівгазі" такі немислимі зарплати. Зрештою, ось вам приклад "ефективного власника", під гаслом якого прихватизували державне підприємство "Чернігівгаз"!

Таким чином, селяни опинилися заложниками, справедливо вказуючи, що винуватців треба шукати через суд, якщо є конфлікт, але постачання газу споживачам має бути забезпечене. Проте і перекриття траси, від чого страждають абсолютно випадкові люди – не вихід. Адже до чого тут люди, зовсім непричетні, чого вони мають страждати? Зрештою, якщо протестуєте - їдьте пікетувати "Чернігівгаз", а не швендять по трасі, заважаючи руху автобусів і машин.

Василь ЧЕПУРНИЙ,

Фото з групи «Понорницька громада» у мережі Фейсбук.



Теги:Василь Чепурний, Авдіївка, Чернігівгаз, аварія, Понорниця, Шаболтасівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar