реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

До податкової конституції - всенародним обговоренням

Про необхідність створення єдиної Податкової Конституції, яка б регламентувала та регулювала відносини у податковій сфері України, мова йде вже принаймні 15 років.
І ось, 3 серпня 2010 року, в газеті "Урядовий кур'єр" опубліковано текст проекту Податкового кодексу України.
Таким чином в Україні стартувало всенародне обговорення Податкового кодексу, яке триватиме до 20 серпня.
9 серпня у Чернігівській міській раді відбулося засідання «круглого столу» з цього питання.
Відкриваючи засідання міський голова Олександр Соколов висловився, що сьогоднішня зустріч із провідними представниками громадськості, бізнесу, науковцями та журналістами, дозволить більш глибоко познайомитися з нововведеннями, які пропонує проект Податкового кодексу, ретельно його проаналізувати та висловити свої зауваження і пропозиції щодо його вдосконалення. „Ухвалюючи цей документ Україна безумовно робить великий крок до того, щоб стати „державою зі зрозумілою податковою політикою” – зазначив він.
Виступаючи перед присутніми начальник податкової інспекції у м. Чернігові Федір Уляненко охарактеризував запропонований проект податкового кодексу України, як цілісний, гармонійно пов’язаний та комплексний документ, що забезпечить досягнення балансу інтересів держави і платників податків. «Ми зі свого боку повинні зробити все, щоб цей проект був якісно вдосконалений і обов’язково прийнятий. Саме тоді бюджет 2011 року буде сформовано на більш якісній і стимулюючій податковій системі, що вкрай важливо для всіх громадян нашої держави», - підкреслив податківець.
Також присутніх було ознайомлено з новаціями в адмініструванні податків, зборів та обов’язкових платежів, що передбачені проектом Податкового кодексу.
Учасники заходу висловили сподівання, що прийняття податкового кодексу поступово зблизить можливості суб’єктів господарювання і вимоги держави. Йшлося і про завелику кількість існуючих податків та необхідність їх скорочення, і про поліпшення умов адміністрування податків і зборів, впровадження податку на нерухомість та податку «на розкіш», і про вдосконалення рівня співпраці податкової служби з платниками податків.
Свої пропозиції внесли і підприємці – Біленький Л.Д. та Цунік Н.В.
На завершення зустрічі учасники засідання дійшли висновку, що систематизація податкових законів України в єдиному документі – це надзвичайно важливий крок. Адже саме по собі прийняття Податкового кодексу України – стане позитивним сигналом для збільшення інвестицій у вітчизняну економіку, створить стабільні умови для процвітання бізнесу, та, як наслідок підвищить добробут громадян.
Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові



Теги:Податковий кодекс, економіка


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
До податкової конституції - всенародним обговоренням. Знущаетесь?
avatar
2
А ви як думаєте? Знущаємося, при чому цинічно
avatar