реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

До Клепаної Баби

Пішов вал дописів про «мій тато працював у інституті Патона і проєктував совкову бовваниху на кручі». Тому, бач, ой-йо-йой. Прямо, страшно стає від усвідомлення того, якими дітородними були колись працівники інституту Патона..

Любі друзі, інститут Патона створив безліч об‘єктів. Наприклад, міст. Міст - це не ідеологічний символ, а призначена для практичного використання споруда. На мосту можна просто прибрати зірки, замінивши їх тризубами. Ніхто й не помітить. Бо, зірки там носять оздоблювальну функцію (так сталося, хоч, може, проєктанти замислювали инакше), тому, прибрали зірки і далі користуймося мостом.

Бовваниха на кручі, так само як і тисячі членінів на п‘єдесталах, - це цілковито символ совка. Тут заміною герба срср на щиті не обійдешся. Так само, як не обійшлося домальованими вусами й вишиванками на членіних.

Тому... валитимемо, попри будь-які ностальгічні шмарклі з минулого. Бо, з цим жити нашим дітям у майбутньому, а не нашим батькам у минулому.

Гігантоманіякам раджу замислитися над спорудженням статуї Свободи. У якомусь варіянті... І хай її проєктуванням теж інститут Патона опікується... У пам‘ять всіх батьків усіх боцманів України...

Сергій ШУМСЬКИЙ



Теги:дерусифікація, декомунізація, Сергій Шумський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar