реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чому він стоїть досі?

Ще коли йшла декомунізація, я говорив про необхідність зняти пам'ятник Попудренку і перейменувати вулиці його імені. Бо він був комуністичним діячем, причетним до вбивств українців. Та й щоденник його, опублікований уже давно в журналі "Сіверянський літопис", свідчив: перед нами патологічний вбивця. Наприклад, він пише: зустріли в лісі дядька, що по дрова приїхав - розстріляли. Зустріли дезертира - розстріляли.... Зате пограбували спиртзавод і повпивалися. такі були совєтські партизани. Проте тоді на захист Попудренка стала його загибель у другій світовій війні.

Але тепер Український інститут національної пам'яті звернувся до Чернігівської обласної адміністрації та міської ради з вимогою виконання Закону - себто пам'ятник Попудренку біля обласної бібліотеки треба зняти, а вулицю перейменувати.

Заступник голови УІНП Володимир Тиліщак пише: "...На тлі триваючої агресії росії проти України, до Українського інституту національної пам’яті надходять звернення громадян щодо необхідності виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», а саме, проведення демонтажу пам'ятників та пам’ятних знаків присвячених Попудренку М. М. у місті Чернігові та Чернігівській області". Він констатує, що "пам'ятники та пам’ятні знаки на вшанування пам’яті Попудренка Миколи Микитовича (1906–1943) у м. Чернігові та Чернігівській області підпадають під обмеження, оскільки встановлені на честь особи, яка обіймала керівні посади у комуністичній партії (у 1937 р. – перший секретар Новобасанського райкому КП(б)У, а з 1940 р. обіймав посаду третього секретаря Чернігівського обкому КП(б)У)".

Тож коли знімуть пам'ятник - питання до Вячеслава Чауса і коли перейменують вулицю - питання до Владислава Атрошенка. Зрештою, в Чернігові досі є вулиці трубадура революції Маяковського, психопатки Зої Космодем'янської, що хати людя серед зими палила і люди її німцям здали, є вулиця Фікселя, що командував на форсуванні Дніпра, де кинули ненавчених "сірих свиток" з Чернігівщини на погибель...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:УІНП, Атрошенко, Чаус, декомунізація, Василь Чепурний, Попудренко, дерусифікація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar