реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Для кого Ушестя, а для Толстого - "вєртікальний взльот"

Сьогодні була остання служба за пасхальним чином. До наступного року вже не вітатимуться "Христос воскрес!" Тіки якшо комусь дуже захочецця.

А вже завтра - Вознесіння. Або, як кажуть на Гетьманщині, Ушестя. Завтра ще раз по селах підуть по кладовищах - прикриють хвіртку на оградці (у кого вона є). Бо вже 40 днів та хвіртка була прочинена.

На Вшестя згадую Льва Толстого та київську станцію метро, названу його іменем. Бо саме він написав труд про Євангелію, а найбільше висміював Вознесіння - типу як смішно, "вєртікальний взльот".

Пісатєля самі ж русскіє обдарували церковною анафемою. Але то таке: мілиє браняцца - тока тєшацца. Цього анафему-Толстого русскіє пхають по всьому світі. Бережуть його ім'я і в Києві. На згаданій метро-станції, а ще вулицях і провулках.

Не бридається анафемою-Толстим каноніческая церква Московського патріархату, яка посідає обидві наші Лаври. І не бридатиметься завтра - коли святкуватимуть, за нерозкаянним Толстим, отой "вєртікальний взльот".

А от інша персона-"анафема", яка розбудувала Лавру своїм коштом, пекла й пече їм дуже. Так пекла, що вулицю Гетьмана Іоанна Мазепи ці благочестиві людішкі скоротили удвічі - аби тільки розбудована Гетьманом Лавра не була на вулиці Його імені.

А поміг їм у цьому ще один шанувальник анафеми-Толстого - Віталій Кличко. Поміг усією фракцією партії Удар у Київраді, далекого 2008 року. На прохання співплемінника Толстого - пана Ґундяєва.

Нема спільної мови з русскіми та їх пророком - Толстим. Нема ні в Києві, ні в морі, ні в повітрі, ні в підземеллях.

У нас - Ушестя, а їм - "вєртікальний взльот". Прямо зі станції метро Льва Толстого.



Теги:Лев Толстой, Ушестя, Анафема, Бахмач, РПЦ, Ростислав Мартинюк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar