реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дякую, пане Президенте!

У 2010 році 12,5 мільйонів виборців у нашій країні проголосували за Януковича. Він їм пообіцяв "подолати Помаранчеву Руїну". Зараз вже ніхто з тих виборців не хоче пам'ятати, що замість "покращення життя вже сьогодні" вони отримали злидні і війну. Насамперед - в регіонах, які найбільше проклинали президента Ющенка і найбільше підтримували Януковича.

Мене це дратувало.
Можна було скільки завгодно кпинити над ним, але що ми маємо у сухому залишку.
За перші два роки президентської каденції доходи громадян виросли у два рази за їх власним твердженням - з 44 у 2004 до 100 у 2006.

Перші два роки Януковича - це зростання доходів громадян лише на третину, а не в рази як було за Ющенка. Але результатом правління Януковича стало те, що ми в наших доходах відкотилися далеко назад.

Порошенко стартував у ситуації війни, анексії частини наших земель та дуже несприятливої кон'юктури світових ринків. Тому про динаміку доходів "як за Ющенка" навіть мріяти не можна було.

Про зростання доходів за перші два роки Зеленського теж складно говорити.
Тобто в економічній складовій Ющенко - є найбільш успішним президентом з усіх п'яти з половиною.
Зростало усе: макроекономічні показники, доходи громадян, соціальні виплати, золотовалютні резерви.

Геополітика.
Він вас попереджав у 2008 році, що наступними після Грузії будемо ми, що Росія - ворог? Хто там хихотів в унісон Путіну? Що йому тоді більшість казала? Хто був правий? Більшість, чи він? На жаль, 2014 рік показав, що більшість не мала рації. Росія - ворог.

НАТО. Він казав, що наш вектор - у цьому напрямку. Нагадати, який спротив це мало у суспільстві? У 2006 році - майже 65% українців казали, що нам НАТО нє нада. Круто, що Путін вправив мозок більшості. Але Ющенко їм це казав раніше. Чути ж не хотіли!

Єдина помісна церква. Він почав робити ті кроки, які ніхто до нього не робив. Згадайте, якй спротив був і ззовні, і в українському суспільстві! Чи й це вже забули?

Національна пам'ять. Він є засновником Українського інституту національної пам'яті. Відкриття правди про тоталітарне минуле, визнання Голодомору - геноцидом заклали фундамент новітньої ідентичності. В результаті у РФ Сталін - найбільш популярний діяч минулого, а в нас - найбільш проклинаємий. Між нами і ними - прірва. І це було закладено його політикою.

Культура. "Думай по-українськи!" Пам'ятаєте як глузували над цим гаслом? То хто був правий? Ті, хто глузували? Чи президент Ющенко?

Мистецький Арсенал, Музей Голодомору, Музей у Батурині, Музей у Чигирині, Музей Української революції, Музей Грушевського. А тепер назвіть мені прізвище президента, який заснував більше музеїв, ніж Ющенко?
Усі з якоюсь легкістю забули, що він як голова Нацбанку був одним з батьків макроекономічної стабілізації у 1990-ті. У 1993 році інфляція була 10 256%. У 1996 році - 10%.

Усі з якоюсь легкістю забули, що дії його уряду дозволили розрахувалися по багатолітнім боргам по пенсіям, не стало бартерних розрахунків і віялових відключень електрики, врожай хліба виріс майже у два рази за один лише рік. Тоді це виглядало як політ у космос. Жодному шмигалю до цих результатів не дострибнути!

З перспективи сьогоднішнього дня - це державний діяч, який створив не тільки візіонерську рамку, а й ціннісний та інституційний фундамент, які дозволили нам вистояти у 2013-2014 роках.
І тому у цей день я хочу вкотре йому сказати: "Дякую, Пане Президенте!"

Олександр ЗІНЧЕНКО



Теги:пцу, російська агресія, помаранчева революція, Ющенко, Батурин


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А разве войну развязал Янукович, а не турчинов!? Янукович виноват в том, что не разогнал бандеровцев с майдана в их схроны - не нужно было их жалеть, нужно было поступать, как у нынешних хозяев Украины - США и ЕС!
avatar