реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Глава церкви молився у Батурині

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 13 листопада 2023 року, з нагоди 315-их роковин кривавого злочину росіян у Батурині, відвідав Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця».

Разом з єпископом Чернігівським і Ніжинським Антонієм, місцевим духовенством, представниками влади та містянами Його Блаженство біля памʼятного хреста помолився за спокій душ усіх винищених московськими загарбниками у Батурині й полеглих новітніх героїв.

Після відправи Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви звернувся до присутніх зі словом.
«Сьогодні ми молитовно згадуємо жертв тих страшних подій 315 років тому. Аналізуючи нашу історію ми бачимо, що той самий підступний ворог все ще хоче знищити нас. Він не змінився, і так як він діяв тоді, він діє і зараз. Але ми маємо бути незламними, бо те, чим ми володіємо – це великий Божий дар. На цьому священному місці ми надихаємося на подальшу боротьбу, яка з Господньою допомогою завершиться нашою перемогою», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

Згодом Його Блаженство відвідав Гетьманський будинок, а у церкві на честь Воскресіння Господнього на Цитаделі возніс молитву за перемогу України над агресором та відзначив церковними нагородами українських воїнів і благодійників.

Окрім того, Предстоятель відвідав ще один місцевий Воскресенський храм, у якому незабаром планується освячення престолу.
На завершення свого візиту Митрополит Епіфаній виголосив у Покровському храмі молитву в час, коли Батьківщина в небезпеці, вшанував жертв Голодомору молитвою біля місцевого меморіалу й покладанням квітів та оглянув палац гетьмана Кирила Розумовського.



Теги:митрополит Епіфаній, Батурин, пцу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar