реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Дивовижна історія ′′ Ранку ′′

У 1954 році Яблонська намалювала дивовижну картину, яка стала символом епохи. Головна героїня-13-річна донька художниці Лєни. Хто тоді міг передбачити, що пройдуть роки, і це полотно містично вплине на долю дівчини.
Ця робота вийшла з-під пензля художника настільки яскрава, енергійно радісна і тепла, що після першої публікації репродукції в журналі ′′ Огонек ′′ її можна було побачити на стінах квартир по всьому совку. А згодом у підручниках десятиліттями буде незмінним серед ілюстрацій, на яких школярі писали есе.

В ті далекі роки в столиці Казахстану хлопчик на ім ' я Арсен вирізав цю картину і прикріпив її до стіни. Дивлячись на цю маленьку репродукцію, він по-дитячому закохався у тендітну дівчинку з плетеною дівчинкою, яка несла внутрішнє світло у свою душу. Саме в той час він вирішив стати художником будь-яким чином.

Пройшли роки. Арсен виріс, але він не розійшовся зі своєю мрією. Приїхав до Москви, поступив до Строганівської школи. Саме там він зустрів дівчину на ім ' я Лєна Отрощенко, яка мала серйозні стосунки з ними. А одного літа він привіз її до Казахстану, щоб зустрітися з батьками. Яким же було здивування обох, коли Лєна побачила на стіні згорілу репродукцію картини з зображенням. Адже вона ніколи не рекламувала свою причетність до відомої художниці Тетяни Яблонської. А звідки казахський хлопець дізнався, що Лєна - дівчина, в яку закохався з дитинства.

Так несподівано картина матері передбачила долю її доньки. Олена та Арсен Бейсембінов одружилися і залишилися жити в Альма-Ата. Там вона працювала ілюстратором і мультиплікатором, займалася гобеленом. Їхній син Зангар пішов по стопах батьків - став артистом.

Наталія АНТИЧ



Теги:Тетяна Яблонська, українські художники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar