реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Дитсадок -- реальність, не "фата моргана"

Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час робочої поїздки до Городнянського району взяв участь у заході, якого жителі села Вихвостів чекали з 1995 року – відкритті дошкільного навчального закладу на 40 місць.Всього в селі проживає 85 дітей від народження до 6-ти років (70 дітей від 1 року до 6-ти).

Спочатку цей заклад будувався за кошти місцевого підприємства, потім дитсадок, згідно із законодавством, був переданий на баланс сільради. Подальше будівництво мало здійснюватись вже за бюджетні кошти, але грошей не вистачило і садочок залишився недобудованим. Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко пообіцяв, що влітку 2011 року будівництво буде завершено. Спільними зусиллями обласної, районної влади та за сприяння народного депутата України Едуарда Прутніка обіцянку виконано, і ось садок вже приймає маленьких жителів села.

Проведено роботи по упорядкуванню території ясел-садка: встановлено обладнання на ігрових майданчиках, насаджено клумби. У подарунок від керівника області заклад отримав холодильник, а його вихованці – іграшки.

Під час урочистостей з нагоди відкриття садка, Володимир Хоменко, зокрема, зазначив, що, 2011 рік проголошено Президентом України Віктором Януковичем роком освіти та інформаційного суспільства. Маючи на меті забезпечення рівного доступу до освіти дітей дошкільного віку, створення належних умов для формування кожної дитини, обласна державна адміністрація приділяє значну увагу розвитку дошкільної освіти як обов’язкової складової системи безперервної освіти в регіоні.

Наприкінці минулого року було прийнято 4 регіональні освітянські програми. Одна з них – програма розвитку дошкільної освіти на 2011-2017 роки, якою передбачено відкриття 90 дитячих садків та 55 додаткових груп на базі діючих дошкільних навчальних закладів і яка вже втілюється у життя.

Володимир Хоменко висловив переконання у тому, що новий дитячий дошкільний заклад стане важливим кроком до побудови надійного фундаменту для здобуття дітьми повноцінної сучасної освіти.

Сайт Чернігівської обласної державної адміністрації



Теги:Городнянський район, Володимир Хоменко, Чернігівська ОДА, Вихвостів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar