реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Дітям потрібна родина!

Кожній дитині для повноцінного розвитку необхідно зростати в сім’ї, в атмосфері щастя, любові та розуміння, нагадує Град Прилуки.
Прийомна сім’я (ПС) - сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) - це окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, котра не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менше як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних дітей.
Прийомні діти у прийомній сім’ї та вихованці у дитячому будинку сімейного типу виховуються до досягнення ними 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації - до їх закінчення (але не пізніше досягнення 23-річного віку).

Прийомні батьки, їхні права та обов’язки:
Прийомними батьками можуть бути працездатні особи, які перебувають у шлюбі, або окремі особи, які не перебувають у шлюбі, крім випадків, коли хоча б одна з них:

- визнана в установленому порядку недієздатною або обмежено дієздатною;
- позбавлена батьківських прав;
- колишній опікун (піклувальник, усиновитель), позбавлений відповідних прав за неналежне виконання покладених на нього обов’язків;
- за станом здоров’я не може виконувати обов’язки щодо виховання дітей (інваліди І і ІІ груп, особи, котрі мають глибокі органічні ураження нервової системи, алкогольну та наркотичну залежність, хворі на СНІД, відкриту форму туберкульозу, психотичні розлади, з офіційно зареєстрованими асоціальними проявами, нахилами до насильства).
Не можуть бути прийомними батьками особи, з якими на спільній житловій площі проживають члени сім’ї, котрі мають глибокі органічні ураження нервової системи, алкогольну та наркотичну залежність, хворі на СНІД, відкриту форму туберкульозу, психотичні розлади, з офіційно зареєстрованими асоціальними проявами, нахилами до насильства.
Середньомісячний сукупний доход на кожного члена сім’ї, обчислений за останні шість календарних місяців, що передували місяцю звернення із заявою про утворення прийомної сім’ї, не може бути менший, ніж рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мінімум), встановлений законодавством. Розмір житлової площі повинен бути не менший, ніж 9 кв. м на кожного члена сім’ї.

ПАКЕТ
документів, які потрібно зібрати для створення
прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу

1. Паспорти кандидатів (копії).
2. Свідоцтво про шлюб (копія).
3. Медичні довідки кандидатів у прийомні батьки (батьки-вихователі) та на членів родини, які проживають у сім’ї (з урахуванням довідок про відсутність венеричних, психічних захворювань та захворювань на ВІЛ/СНІД, туберкульоз) (копії).
4. Довідки про склад сім’ї, житлові умови (копії).
5. Довідка про доход (за півроку) та характеристики з місця роботи (копії).
6. Письмові згоди інших повнолітніх членів родини на створення прийомної сім’ї, завірені нотаріусом.
Особи, які виявили бажання стати прийомними батьками або батьками-вихователями, в обов’язковому порядку мають пройти навчання, організоване обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

ДЕРЖАВА ГАРАНТУЄ
- щомісячне матеріальне забезпечення:
прийомна дитина до 6 років
(на дитину – 1264,00 грн., одному з батьків - 442,40 грн.);
прийомна дитина, старша 6 років
(на дитину - 1552,00 грн., одному з батьків – 543,20 грн.);
- соціальний супровід сім’ї;
- щорічне безкоштовне оздоровлення дітей;
- щорічне безоплатне медичне обстеження дітей.

Прилучани та інші читачі! Якщо ви не байдужі до долі дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та згодні оточити їх турботою, а головне - любите дітей і бажаєте змінити їхні долі на краще, звертайтеся до Прилуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для включення вас до реєстру потенційних прийомних батьків та батьків-вихователів.

Наша адреса: м. Прилуки, вул. Київська, 78, корпус 2 (колишня школа №8). Тел. 4-42-36.

Робити добро ніколи не пізно!




Теги:діти-сироти, дитбудинок сімейного типу, прийомна сім'я


Читайте також



Коментарі (0)
avatar