реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Диски на ВАЗ 2109: практичність чи краса

Лада Дев'ятка свого часу була дуже популярною. Це досить надійна, витривала машина, яка була практичною в побуті та проста в обслуговуванні. Але як і всі автомобілі другої групи малого класу, інтер'єр кузова і комфортність салону залишали бажати кращого.

У наші дні Лада Самара все також колесить вітчизняними дорогами, хоч її випуск і припинився в 1998 році. Власники цінують її безвідмовність та універсальність. Але застарілий дизайн все сильніше засмучує. Змінити стан справ можна за допомогою легкосплавних дисков на ВАЗ 2109

Чому штампування не підходить

Лада Супутник на заводі постачалася сталевими катками, які дозволяли:

  • знизити собівартість готової продукції;
  • підвищити універсальність: машина легко могла впоратися не тільки з асфальтованими дорогами різної якості, але й повним бездоріжжям;
  • обладнати авто довговічними комплектуючими, які можна легко відновити під час поломки без відвідування СТО.

Але як і у випадку з кузовом, зовнішній вигляд таких коліс швидко стає непридатним. Сталь активно покривається корозією на місцях відколів фарби, установка деталей вимагає балансування, їх вага сильно впливає на безпружинну масу авто. До того ж малюнок обода повністю позбавлений естетики.

Всі ці фактори призвели до того, що штампована продукція поступово втрачає свою популярність. Все більша частина водіїв ВАЗ 2109 віддають перевагу доповненню свого автомобіля сучасними легкосплавними автодисками. А штампування залишають для машин комерційного призначення, як зимовий комплект або як запаску.

Легкі колеса для "робочої конячки"

Легкосплавні моделі катків привертають до себе увагу за рахунок яскравого зовнішнього вигляду та гарного малюнка. До того ж, з появою нових технологій виробництва вони отримали велику міцність і можуть похвалитися тривалим терміном служби. Їх характерно:

  • порівняно менша вага конструкції;
  • стійкість до корозійних процесів;
  • чудова теплопровідність;
  • підвищений рівень балансування;
  • позитивний вплив на показники плавності ходу, витрати пального та маневреності.

Але варто пам'ятати, що лиття не товаришує з вибоїнами та купинами. При агресивному керуванні путівцями в тілі запчастини з'являється ціла система мікротріщин. Надалі це призводить до серйозніших пошкоджень диска: сколи, розломи, тріщини. Тому розумніше цей вид автодисків використовувати для міського транспорту.

Купити швидко та надовго

Придбання дисків – завдання дуже затратне. Навіть найбюджетніший варіант вимагатиме наявності вагомої суми грошей. А тому водії зацікавлені у покупці надійних виробів.

Знайти такі найпростіше в інтернет-магазині АвтоДискиUA:

  • співпраця з найкращими виробниками Євразії та США без посередників;
  • проведення власних перевірок якості товару;
  • грамотні менеджери та підтримка клієнтів online.

З AvtoDiskiUA ви переконаєтесь, що можна купувати якісні комплектуючі за розумну ціну!




Теги:водій, Авто, автомобіль, споживач, ваз


Читайте також



Коментарі (0)
avatar