реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Державний спиртзавод виготовляв підпільний спирт

Офіційно непрацюючий державний спиртзавод виготовляв спирт, який є підакцизним товаром. Співробітники СБУ та БЕБ вилучили майже 100 літрів спирту.

Як повідомили в Бюро економічної боротьби, виробничі потужності заводу були ретельно замасковані. Будівля, де вироблявся фальсифікат, не мала дверей, окрім невеликого вікна у стіні. Через нього відкривався доступ до прихованого приміщення, де зберігався контрафакт. Через це вікно подавався шланг, з’єднаний з резервуарами, за допомогою якого бочки вантажівки наповнювалися спиртом. Іще на території заводу виявили заховані підземні резервуари та бочки з сировиною, яка, ймовірно, використовувалася для виготовлення спирту. Його доставляли до Києва. Що й підтвердило затримання вантажівки на одному з блокпостів – вона рухалася в бік столиці, маючи вантаж 25 тонн незаконно виготовленого спирту. Цікаво, що автомобіль був з хитринкою – обладнання дозволяло при потребі впустити в цистерни певні хімічні речовини, які перетворюють спирт на омивач для скла. У даному випадку водій не встиг натиснути відповідну кнопку.

За версією слідства, службові особи держпідприємства, що є в управлінні Фонду державного майна, купували за готівку у підконтрольних суб’єктів господарської діяльності сировину, яка потім йшла для підпільного виробництва спирту на території заводу.

My WebPage

Фото ілюстративне



Теги:Контрафакт, Спирт, підпільне виробництво, БЕБ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar