реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Депутати висловили недовіру міському голові Ніжина

30 червня Ніжинська міська рада на позачерговій сесії прийняла рішення про недовіру міському голові Приходьку М.В. та вирішила створити контрольну депутатську комісію за фактами порушень законодавства міським головою.



Депутати Ніжинської міської ради шостого скликання відповідно до п.10 ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування “ висловили недовіру міському голові, який є членом Партії регіонів.
За це рішення проголосували 27 депутатів . Серед них представники різних партій, а саме, ВО “Батьківщина”, “Удару”, ПЗУ, “Сильної України”, КПУ та СІЧ. Міський голова знаходився у відрядженні і був відсутній на сесії.
Як зазначили депутати Анатолій Лінник (“Удар”) та Валерій Салогуб (“Батьківщина”) це рішення прийняте у зв’язку з тим, що міський голова продовжує порушувати законодавство про місцеве самоврядування і перевищує свої повноваження. Категорично проти цього рішення виступали перш за все депутати від “Фронту змін” (очолює Арсеній Яценюк) Валерій Примаченко та Анатолій Крутько (керуючий справами міськвиконкому).
Також на сесії було прийнято рішення про створення тимчасової депутатської комісії, яка проведе перевірку діяльності міського голови. До складу комісії погодилися увійти навіть депутати-прихильники міського голови, а саме Ігор Пучка (Народна партія) та Людмила Приходько (“Фронт Змін”), дружина міського голови.
За рішенням депутатів головував на сесії депутат Юрій Коростиленко (КПУ), який і очолив відповідну комісію.
Хотів би нагадати, що депутати попередньої каденції достроково припиняли повноваження міського голови.
Міська влада планує оскаржувати рішення депутатів.
Це відбувається в той час, коли Михайло Приходько залишається підсудним у справі про отримання хабаря.

Микола НАУМЕНКО.

А найбільш повна інформація буде в наступному числі газети "Сіверщина".



Теги:Ніжин, місцеве самоврядування, М.Приходько


Читайте також



Коментарі (0)
avatar