реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Демократичний Альянс не дав розкрасти 10 мільйонів у Чернігові

Чернігівцям відома скандальна ситуація з виділенням 10 млн. грн. на будівництво тролейбусної лінії на відрізку довжиною 1,9 км по вул. 50 років ВЛКСМ. Виділення цих грошей було затверджено рішенням Чернігівського міськвиконкому у квітні 2013 року. Попри те, що на даному відрізку дороги вже було змонтовано майже половину лінії, гроші виділялись на демонтаж існуючого устаткування та будівництво нової лінії. Нагадуємо, що будівництво аналогічної лінії в мікрорайоні «Масани» на 1,8 км в кінці 2010 року коштували всього 2,5 млн. грн.

Тоді ж за ініціативою команди Чернігівської обласної політичної партії Демократичний Альянс та завдяки особистому розслідуванню голови осередку партії Ігорю Андрійченку ситуація була зрушена з місця і набула великого резонансу. Громадськими активістами було надіслано масу звернень до правоохоронних та контролюючих органів.

Сьогодні стало відомо, що зусилля Демократичного Альянсу не пройшли даремно. Так, прокурор Чернігівської області Стеценко В. повідомив, що Управління капітального будівництва Чернігівської міськради та ТОВ «Промінвестбуд Славутич» 02.06.2014 року розірвали договір підряду щодо будівництва дорогої тролейбусної лінії. Станом на момент розірвання договору роботи не проводились та оплата не здійснювалась. Прокурор також додав, що досудове розслідування наразі триває.

Також прокурор області повідомив, що Чернігівським міським відділом УМВС в області внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення), за яке передбачається обмеження волі до 3 років. На разі, досудове розслідування щодо даної справи триває та здійснюється слідчим Антоненко І.М. за процесуальним керівництвом Коваленко Л.М.

«В даній ситуації ми досягли вирішення найскладнішої задачі. Зараз нашим головним завданням залишається пильний контроль за доведенням справи до кінця і покаранням винних осіб належним чином. І в майбутньому не допускати подібного розкрадання державного бюджету. Хочеться, щоб дана ситуація була гарним уроком для кожного чиновника і щоб кожен із них розумів, що всі їх дії контролюються громадянами», - поділився своїми думками Голова Чернігівської обласної політичної партії Демократичний Альянс Ігор Андрійченко.

Прокурор також зазначив, що зараз йде процес досудового розслідування. Станом на 19.06.2014 року призначені судово-почеркознавчі експертизи. Будемо чекати результатів.

Прес-служба
Чернігівської обласної організації
Політичної партії «Демократичний Альянс»



Теги:прокуратура Чернігівської області, Демальянс, розкрадання бюджету, Ігор Андрійченко, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar