реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

"Демальянс" дає поради керівнику Фонду майна

Партія "Демальянс" поширила інформацію, що стосується комунального майна Чернігівської міської ради. Матеріали від керівника чернігівського осередку партії Ігоря Андрійченка так і звуться: "Поради керівнику Фонду комунального майна"...

Партійці пишуть:" Проведена оцінка ситуації з оренди комунальних приміщень м. Чернігова, на основі отриманої інформації від Фонду комунального майна Чернігівської міської ради і звіту про ціни, який ми отримали від незалежної агенції нерухомості, вбачаємо необхідність конкретних кроків, щодо збільшення доходної частини міського бюджету.

На погляд Демальянсу велика частина комунальних приміщень здаються по заниженим цінам. Майно здається різним прибутковим комерційним організаціям за цінами, які не відповідають ринковим. Зокрема, приклади:

1) по вул. Бєлова, 8, «КП" Ліки України "Чор» платить 22 грн за м2, коли ТОВ "ТК" КОМФОРТ "приватне підприємство, яке сплачує за 2 грн за м2, практично за тією ж адресою Бєлова 6. ПАТ "Державний ощадний банк України" за тією ж адресою, Бєлова, 8 платить реальну ринкову ціну - 86 грн за м2. Загалом ціна 2 грн/м2, виглядає достатньо дивною для комерційних структур.

2) "Укрпошта" практично скрізь платить від 2 до 8 грн за м2, а ПП "Виставка акваріумніх риб та рослин" в самому центрі міста, за адресою пр.-т Миру 24, за приміщення в 165 м2, платить трішки більше 800 грн. за всю площу.

3) ПП ВТФ «Віктор і К" по проспекту Миру 35, б, платить орендну плату в розмірі 23 грн. за м2 при тому, що СПД Коломієць Т.А. платить за приміщення по проспекту Миру, 26, по 100 грн за м2.

4) Приміщення по проспекту Миру, 21, під ресторан за дивною ціною 25 грн/м2. Хоча ринкова вартість об’єкту за цією адресою мала б бути в десять раз більшою".

Ігор Андрійченко пропонує: "1) проведення повної інвентаризації приміщень зданих в оренду комерційним структурам, для оцінки стану майна та актуалізації його орендної вартості до ринкової;

2) створити на сайті Чернігівської міської ради відкритий реєстр об’єктів комунального майна (приміщень) які здаються або плануються здати в оренду/продати. Зразком може слугувати подібна база створена міськрадою містечка Долина Івано-Франківської області (http://e-misto.dolyna.info/rent). В цьому реєстрі є вся детальна інформація по кожному об’єкту включно з його фотографіями. Запровадження такого відкритого реєстру створить умови більш прозорого управління комунальним майном та сприяння кращого поінформування представників бізнес-середовища про потенційні об’єкти оренди;

3) запропонувати громадським (неприбутковим) організаціям варіанти комунальних приміщень які можуть бути передані їм в оренду. Наразі міський бюджет виділяє 600 тис.грн. для підтримки громадських організацій, левова частина яких йде на оплату оренди і комунальних платежів стороннім власникам. Хоча може здавати в оренду свої приміщення, тобто бюджетні кошти залишатимуться у міському бюджеті.

4) провести перевірку на відповідність заявленої діяльності за Статутом з цільовим використанням майна, тобто переконатися в тому, що заявлена ​​громадська (неприбуткова) організація дійсно використовує приміщення під свою статутну діяльність, а не здійснює комерційну діяльність. Зокрема цікавою може бути діяльність клубу "Юний беркутівець" за адресою вул. Пухова 115а".



Теги:Демальянс, Ігор Андрійченко, Чернігівська міська рада, оренда комунального майна


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Чому б не створити для громадських організацій об"єднаний міський громадський офіс, наприклад, на базі приміщення по вул. Івана Мазепи, 4?
avatar