реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Демарш єпископів за московськими інструкціями

В плані підготовки об'єднавчого собору єдиної української помісної православної церкви сьогодні мала відбутися зустріч Президента України Петра Порошенка з єпископатом філіалу РПЦ в Україні. Проте зустріч зірвали промосковські архієреї.

"Зранку збирався Синод МПвУ, - пише архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря). - З очевидним натяком: хто з архієреїв не підкориться розпорядженням Митрополії (по факту ж - інструкціям з Москви) - той рішенням Синоду сьогодні ж позбудеться посади".

Зрештою замість зустрічі в Українському домі з Президентом, промосковські єпископи поставили ультиматум главі української держави: зустріч має відбутись виключно на території лаври, бо це - церковна територія. Але ж церква, хоч і фактично російська, не має екстериторіальності і такий ультиматум є зневагою української держави. після чого вона просто таки зобов'язана і "власть употребить".

...Зрештою, Президент України Петро Порошенко відмовився йти на поводу попівських ультиматумів і у Лавру не приїхав. До речі, Києво- печерська Лавра - національна святиня усього українського народу і очевидно, що в ній не місце для московських служок.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:автокефалія, Томос, УПЦ МП, Євстратій Зоря


Читайте також



Коментарі (0)
avatar