реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Всі змови проти Філарета приречені

Чим ближче до Собору - тим більше провокацій.

Ширяться чутки, запускаються «сценарії» - і все для того, щоби хоч на останньому кроці спробувати перехопити ініціативу. «Що не змогли подолати - те очолити».

Сценарії та їх автори - різні, часто з ворожих одне до одного таборів. Але мають вони одну спільність - їм «заважає Патріарх Філарет».

Усім таким «планувальникам» давно слід зрозуміти - всі змови і плани, спрямовані проти нашого Предстоятеля - приречені на провал. Бо він служить Богу і Церкві, тому Бог і Церква допомагають йому.

Патріарх Філарет, як жоден інший ієрарх сучасності, зазнав принижень та ганьби за свою відданість Українській Церкві та Україні. Він не словами, а самим життям доводить, що заради них готовий поступатися будь чим своїм.

Але він ніколи не поступався і не поступиться благом і майбутнім Української Церкви.

Як Патріарх і Предстоятель він несе особливу і особисту відповідальність, яку надано йому з Божої волі та через соборне обрання. Він згідно закону юридично представляє Київський Патріархат. Без його підпису ніяких юридичних змін щодо УПЦ КП не відбудеться.

Тож нехай усі - і друзі, і недруги - будуть впевнені та знають: всі «плани» робити щось поза Патріархом, без його згоди та участі - приречені на провал.

І ми, єпископат, духовенство та паства Київського Патріархату, не дозволимо зневажати чи відкидати того, хто заради всіх нас вже потерпів стільки зневаги, але не відступив і не зламався!

Повторюся - ідей, думок, чуток та пліток є багато, а з‘явиться - ще більше. Серед них - і щодо Предстоятельства.

За церковним порядком виборчий процес відбувається ВИКЛЮЧНО ПІД ЧАС Собору. Також цей порядок передбачає відсутність самовисування. Тобто ані Патріарх Філарет, ані будь-хто інший з ієрархів не може висувати сам себе. Якщо ж учасники Собору ОФІЦІЙНО під час Собору пропонуватимуть Патріарху Філарету бути кандидатом - він офіційно НА СОБОРІ озвучить власну відповідь на цю пропозицію.

Це буде ЙОГО відповідь. А доки не розпочався Собор і не розпочалася процедура виборів - всі поширювані у мережі «заяви» та «сценарії» є виключно «думками на тему». І саме як до «думок на тему», до них треба ставитися. Особливо коли їх поширюють анонімні автори, не уповноважені особи чи засоби кремлівської дезінформації.

Архієпископ ЄВСТРАТІЙ (ЗОРЯ)



Теги:Томос, об'єднавчий собор, патріарх Філарет, автокефалія, Євстратій Зоря


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Яка автоФекалия ? филаретку на царство?  всі розуміють, що це мракобісся..
avatar