реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Ціну молока визначить "Свобода"?

16 травня о 13:00, у рамках загальноукраїнської акції з бойкотування "молочної мафії" Всеукраїнське об’єднання «Свобода» спільно з українськими селянами проведе пікетування Міністерства аграрної політики та продовольства України (вул. Хрещатик, 24).

Селяни та свободівці продемонструють чиновникам з профільного міністерства до чого призвела їхня бездіяльність.
Всеукраїнське об'єднання "Свобода" закликає усіх селян бойкотувати "молочну мафію" з 16 по 18 травня 2012 року. При повній бездіяльності влади, "молочна мафія" знизила закупівельні ціни на молоко. Вони наживаються на важкій праці селян, нахабно грабують їх. Люди змушені вирізувати корів, оскільки не бачать сенсу їх утримувати. Селян поставили у ситуацію, коли молоко дешевше за воду.

Аби змусити владу реагувати, а заготівельників підняти ціни, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" закликає усіх селян взяти участь у Всеукраїнському бойкоті і не здавати молоко здирникам з 16 по 18 травня 2012 року. Тільки активний протест може призвести до підняття закупівельних цін на молоко і селяни зможуть отримувати реальну винагороду за свою важку працю.

Довідка. Заява Політради Всеукраїнського об'єднання "Свобода" з приводу ситуації на ринку

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає негайного підвищення закупівельної ціни на молоко. Сьогодні українські селяни виробляють і забезпечують державу близько 80% молочної продукції, але не отримують при цьому жодного економічного зиску. Більше того, на важкій, щоденній праці селян-виробників молока влада та контрольована нею "молочна мафія", граючись із закупівельними цінами, заробляють мільйонні надприбутки. Для селянина кошти, отримані за молоко, є єдиним заробітком і дають йому можливість виживати за умов безвідповідальної політики щодо сільського господарства. В умовах, коли різко падає закупівельна ціна на молоко, ціни на готову продукцію навпаки зростають.

Чергове, штучне зниження ціни на молоко для селян підтверджує антинародну спрямованість режиму Януковича-Азарова. Закупівельники, маючи незмінне лобі в особі влади, безпідставно, на власний розсуд, ігноруючи будь-які інтереси селян, в чергове штучно занижують ціну на молоко. У більшості населених пунктів закупівельні ціни знижено до 1,50 грн. за літр. Тоді як на ринку ціна становить 7-8 грн…

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає від Верховної Ради України негайного втручання у ситуацію. Ми наполягаємо на негайному юридичному регулюванні укладення договорів між заготівельниками та селянами-виробниками із з обов'язковим пунктом про мінімальну ціну. Ми вимагаємо негайного ухвалення Закону України, який би чітко встановлював мінімальну закупівельну ціну на молоко на рік і не дозволяв би "молочній мафії" гратися з цінами.

ВО "Свобода" вимагає жорсткого контролю за закупівельними цінами на молоко з боку Антимонопольного комітету.
Ми наголошуємо на необхідності запровадження відкритих аукціонів із закупівлі молока у населення та реальної боротьби проти картельних змов.

Саме таким чином можна уникнути остаточного зубожіння селян та занепаду молочного скотарства. Аукціон має діяти за принципом: сировинна база дістанеться тому заводу, який дасть найкращу ціну і найкращі умови для розвитку молочного скотарства, при цьому має бути суворий контроль на предмет цінових домовленостей між різними закупівельниками



Теги:бойкот, свобода, ціна на молоко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar