реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Ціна на газ та обіцянки Януковича і Азарова

Рекламуючи і пояснюючи україно–російські домовленості - «газ в обмін на Севастополь», Янукович з Азаровим неодноразово пояснювали потенційну втрату суверенітету над частиною України необхідністю зберегти низькими ціни на газ для населення. Нескладно знайти задокументовані обіцянки очільників держави:
"Багаті, які споживають багато газу для опалення житла, заплатять за бідних, котрі споживають мало: для перших ціна зросте в 2-3 рази, для інших – не зміниться. А подорожчання комуналки в містах компенсує нинішній механізм субсидій, за законом квартплата не повинна перевищувати 20% доходів" - прес-служба Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

«Завдяки зниженню ціни на газ нам, нарешті, вдалося прийняти державний бюджет, підвищити зарплати і пенсії, а також ми не будемо підвищувати ціну на газ для споживачів в Україні. » - вступне слово Прем'єр-міністра України Миколи Азарова на засіданні Кабінету Міністрів України від 5 травня 2010 року.

«Саме тому основним завданням із виводу країни з кризи я вважав зниження ціни на газ » - Віктор Янукович, Президент України, офіційний сайт Партії регіонів.

«Головний соціальний ефект – не будуть збільшуватися ціни на житлово-комунальні послуги, на газ для населення, що для мене особливо важливо » - Виступ Президента України Віктора Януковича на другому етапі ХІІ з’їзду Партії регіонів.

Зрозуміло, що уряд не збалансує бюджету без кредитів МВФ. Збільшення ціни на газ, секвестр бюджету – перші кроки до співпраці з організацією, яку нещадно самі ж критикували ще рік тому. Кредитів МВФ не отримати без порушення обіцянок перед власними виборцями.

Є такий анекдот. Прийшло гестапо до діда:

- Діду, де партизани?
- Не знаю.
- Діду, ми тобі заплатимо.
- А гульдени у Вас є?
- Звичайно, є.
Вдарили по рукам. На другий день партизанів повісили. Прийшов дід до гестапо за гульденами.
- Діду, гульдени закінчились - йди звідси, бо пристрелимо. Повертається дід додому і бурмоче під ніс:
- І гульденів нема, і з хлопцями така фігня вийшла.

І Севастополя майже вже немає, і газу за старими цінам вже немає. Я, до речі, не впевнений, що будуть кредити МВФ.

Олег МЕДУНИЦЯ




Теги:Янукович, Азаров, обіцянки влади, ціна на газ, Партія Регіонів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar