реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чудотворна ікона знову в Чернігові

Урочисто -- архієрейським богослужінням з 12 священиками та великою кількістю прихожан -- зустрічала Катерининська церква Чернігова повернення з тривалої подорожі Дубенської ікони Божої Матері.
З благословення єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона ікона півроку перебувала в Галичині, де до неї зверталися за молитовною допомогою сотні тисяч людей. І багатьом вона допомогла. Як розповів у проповіді отець Павло, що супроводив ікону, було немало випадків зцілень.

Особливо вражаючий стався у містечку Сколів на Львівщині. Молодий чоловік виніс з машини коляску та свою матір. Жінка під"їхала на колясці до ікони, поклала на неї руки і довго молилася. Раптом вона встала. У храмі настала не просто тиша, а стало страшно -- люди як ждуть чуда, так само його й бояться. Більше того -- жінка, що не ходила більш, ніж півроку, помаленьку сама пішла з храму, спираючись на коляску!

Дубенською іконою Божої Матері (ХІХ ст.) благословив своє духовне чадо преподобний Лаврентій Чернігівський, коли подвизався (ніс послух регента хору) в Пустинно-Рихлівському Свято-Миколаївському монастирі. По молитвах перед цією іконою багато людей отримували зцілення від різних душевних і фізичних хвороб (хвороби голови, розслаблення та ін.). У 2004 році ікона мироточила. Зараз ця ікона перебувала у благочинного Новгород-Сіверського району о. Вячеслава Павленка.

Як повідомив єпископ Іларіон, зараз Дубенська чудотворна ікона буде постійно перебувати у Катерининській церкві і до неї щоденно служитимуться молебні та акафісти.
Василь ЧЕПУРНИЙ.




Теги:Катерининська церква, чудо, Чернігівська єпархія, чудотворна ікона, Дубенська ікона


Читайте також



Коментарі (0)
avatar