реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чому засмикався Ахметов?

Він уже отримав кличку Ахмєтка- сепаратка. Не випадково: його слід чітко проглядається у раптовому виникненні так званого сепаратизму на сході України. Так званого, бо ніхто ніколи не чув ні про які донецькі, луганські республіки, що швидко народом прозвані донбабвами та лугандами...

Ця вигадка потрібна була Ахметову - некоронованому королю Донбасу, щоб шантажувати Київ. Ви, мовляв, мене не чіпайте, а я тут буду царювати й далі, заганяючи шахтарів у копанки, в контрабанду, в алкоголізм і наркоманію. Безпросвіття донецького життя із шахтами, вугілля яких, за великим рахунком, через свою високу рентабельність непотрібне Україні, штовхає донеччан хоч і до чорта лисого, навіть якщо він не лисий і має татарське ім'я (не плутайте з кримськими татарами - то гордий народ!).

Ахметов - розумний ворог України: він за місяці Майдану зрозумів суть нинішньої української революції. Вона - проти олігархів. Один Коломойський ситуації не врятує - українці, що повстали, далі не терпітимуть не тільки даішника- хабарника, але й Ахметова - олігарха, що якимось чудом кучминської безвідповідальності та ющенківської м'якотілості, помножених на розгул Януковича, отримав просто так, за красиві татарські глазкі підприємства, що виробляють 25 відсотків валового національного прибутку України.

Він не створив підприємства, не побудував, а купив - читайте, отримав від влади. Разом з холопами, себто робітниками. І щось не чути про модернізацію заводів Ахметова, щоб встановити європейські екологічні норми на них і якомога більше звільнитися від газової залежності.

Ахметов мовчав, коли на київському Майдані гинули молоді хлопці, беззбройні, з фанерними щитами. Ахметов мовчав, коли на Донбасі захоплювали адмінприміщення, коли пороли животи депутату Горлівської міської ради Рибаку і київським студентам, коли розстріляли сім'ю, коли стрілки- гіркіни з наркоманами пономарьовими перли з Росії зі своїми бабаями... А навіть показував видимість контролю ситуації і щось мекав про переговори з терористами.

Він заговорив тільки зараз, коли російські терористи почали вимагати в нього грошву та зупинили Донецьку залізницю і вдарили по баблу Ахметки- сєпаратки. Він ще вимагав припинити нищити терористів - ми не забули.

Прийде час - і Україна повернеться до вбивства Аліка Грека і до запаяних в асфальт трупів у 90-і роки. І даремно Ринат Леонідович думає, що час та асфальт знищать відбитки пальців убивць...

Зараз же він запереживав і закликав, себто наказав своїм підприємствам по дві години в день страйкувати. Проти кого? Проти терористів? Так їм це, як зайцю стоп-сигнал - їх цікавить бабло і жратва після бухаловки та ширки. Проти української влади страйк? Молодець, Ахметов - жгі й далі, щоб таки підштовхнути повільну київську владу до націоналізації ахметовських підприємств, віджатих в українців.

Боротьба з олігархатом триває. А ще ж є хлопці з батальйону "Донбас" - ті "чорні чоловічки", що навчені воювати і, головне, не боятися навіть Ахметова. Вони більше не мовчатимуть і не сідатимуть, як Ющенко, за один стіл з Ахметовим. Хіба що для підписання капітуляції останнього.

Василь ЧЕПУРНИЙ.



Теги:Ахметов, донбас, олігархат, Сепаратизм, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Московоязикі в Україні - це хто ? ! Окупанти чи квартиранти ? Найманці ФСБ ? Брати ? Починати треба з позбавлення громадянства 5-ї колони України, щоб не було їх на виборах та при владі.!!!
avatar