реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Чому закрито Прилуцький маслозавод?

Згідно матеріалів перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства ЗАТ “Маслозавод “Прилуки”, проведеної інспекторським складом, встановлено, що за період з 29.06.2009 року по 14.12.2009 року в магістральний канал, що впадає в річку Рудка товариством скинуто 60180,0 м3 недостатньо очищених стічних вод.
Держекоінспекцією в Чернігівській області проведений розрахунок розміру відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів в результаті скиду недостатньо очищених стічних вод на суму 8634,911 тис.грн.

У зв’язку з тим, що ЗАТ “Маслозавод “Прилуки” здійснює свою діяльність з порушенням вимог природоохоронного законодавства, а саме: в порушення умов дозволу на спеціальне водокористування скид господарсько-побутових та виробничих стічних вод здійснюється до магістрального каналу, який впадає в річку Рудка, без проведення попередньої очистки; зворотні води скидаються до магістрального каналу з перевищенням гранично допустимих показників по забруднюючим речовинам ( п.п. 3, 4 ст. 44 Водного кодексу України) та здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел при відсутності дозволу (ст. ст. 10, 11 Закону України “Про охорону атмосферного повітря”), Держекоінспекцією в Чернігівській області винесено рішення про тимчасову заборону (зупинення) діяльності ЗАТ “Маслозавод “Прилуки”.

Також за порушення Законів України “Про мисливське господарство та полювання” та “Про тваринний світ” призупинено використання державного мисливського фонду в угіддях ДП “Прилуцьке лісове господарство”.

В той же час, з’ясовано, що ТОВ “Компанія “Неоком” в Прилуцькому районі проводить роботи по переобладнанню складського приміщення під цех для гранулювання добрив при відсутності розробленої проектної документації та висновку державної екологічної експертизи проектної документації, що є порушенням Законів України “Про основи містобудування”, “Про екологічну експертизу” та “Про охорону навколишнього природного середовища”. Держекоінспекцією в Чернігівській області винесено рішення про призупинення робіт по переобладнанню складського приміщення під цех для гранулювання добрив, які проводить ТОВ “Компанія “Неоком”.

Рішення щодо відновлення діяльності ЗАТ “Маслозавод “Прилуки”, використання державного мисливського фонду в угіддях ДП “Прилуцьке лісове господарство” та робіт по переобладнанню складського приміщення під цех для гранулювання добрив, які проводило ТОВ “Компанія “Неоком” будуть прийняті тільки після усунення виявлених порушень природоохоронного законодавства.

Держекоінспекція
в Чернігівській області




Теги:Екологія, екоінспекція, Неоком, маслозавод, Рудка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar