реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Чернігівська ТЕЦ забруднює воду, яку п"є Київ!

Згідно матеріалів перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства КЕП "Чернігівська ТЕЦ" ТОВ фірма "ТехНова", проведеної інспектор екологічної інспекції, встановлено, у період з 09.11.2008 року по 11.02.2009 року підприємством здійснювався забір поверхневих та скид зворотних вод без дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням ст. 44, 49 Водного кодексу України. За скид забруднюючих речовин у водний об’єкт без дозволу на спеціальне водокористування підприємством сплачено до державного бюджету 59,222 тис.грн. Підприємству пред’явлено претензію на відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів в результаті самовільного використання на суму 10,870 тис.грн.

За порушення природоохоронного законодавства Держекоінспекцією в Чернігівській області у січні призупинено виробничу діяльність 2-х об’єктів:

1) Діяльність котла на газу марки ARISTON GENUS 35FF та котла на твердому паливі, що експлуатувалися ФОП Рудовський Г.Г. для здійснення діяльності по розробці автомобілів на запчастини без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами (ст. ст. 10, 11 Закону України “Про охорону атмосферного повітря”;

2) Діяльність, експлуатацію автономного опалення виробничих приміщень та адміністративної будівлі з їдальнею (газові котли марки EUROBONGAS-1 в кількості 4 шт.) ЗАТ “Чернігівського механічного заводу”, яка здійснювалася за відсутністю позитивного висновку державної екологічної експертизи робочого проекту автономного опалення виробничих приміщень та адміністративної будівлі з їдальнею (ст. ст. 7, 14, 24 Закону України “Про екологічну експертизу”, ст. ст. 26, 27 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”) та без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел (ст. 10 Закону України “Про охорону атмосферного повітря”).

Тетяна ВОЙТЕНКО




Теги:Екологія, якість води, екоінспекція, Чернігівська ТЕЦ, забруднення Десни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar