реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Чому загинула риба у річці Судость?

О 19 год. 28 липня до управління з надзвичайних ситуацій Чернігівської обласної державної адміністрації надійшла інформація про масову загибель риби в р. Судость, що впадає в р. Десна біля с. Мурав'ї Новгород-Сіверського району. З метою встановлення причини даного явища, яке виникло ще 19 липня, в Погарському районі Брянської області було створено спеціальну комісію, в результаті роботи якої було встановлено, що у воді знижений показник розчинного кисню, вода має червоно-бурий відтінок, вміст фосфатів можливо перевищує допустимі показники.
При з’ясування обставин даного факту управлінням проведено уточнення ситуації. Так, 28 липня за повідомленням оперативного чергового Центру управління кризових ситуацій управління МНС по Брянській області (черговий Кореньков Анатолій Олександрович) аналізи проб води р. Судость підтвердили зниження показників розчинного кисню у воді, внаслідок попадання в річку з торф’яних боліт під час сильних злив мікроелементів, що викликають гнилісні процеси і фарбують воду у червоно-бурий відтінок. Дана інформація повністю підтверджується повідомленням лабораторії регіонального управління водного господарства Брянської області (м. Клінци). В аналізі проб води, в р. Судость та р. Десна, відібраних 26 липня, вміст фосфатів не виявлений. Дані результаті повністю підтверджуються аналізами проб води, відібраними фахівцями Деснянського управління водних ресурсів Чернігівської області 28 липня.

Крім того, для подальшого контролю даної ситуації Новгород-Сіверською районною СЕС відібрані проби води для хімічного аналізу в річках Судость та Десни.

В результаті проведеної перевірки встановлено, що на ділянці р. Судость, яка протікає територією України, загибелі риби не виявлено.
Ситуація знаходиться на контролі управління.



Теги:Екологія, надзвичайна ситуація, Судость, Десна, загибель риби


Читайте також



Коментарі (0)
avatar