реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Чернігівці разом з працівниками чернігівської броварні прибрали берег Десни

У Чернігові відбулася толока «Жу-жу ЕкоFest», генеральним партнером якої став бренд «Чернігівське» компанії AB InBev Efes Україна. Ініційований компанією захід об’єднав і її співробітників, і безпосередньо працівників Чернігівської броварні, де вариться улюблене пиво мільйонів українців, та всіх небайдужих мешканців Чернігова, котрі прагнуть зробити своє місто ще кращим. Спільними зусиллями активісти очистили узбережжя річки Десна від сміття.

«Мешканці Чернігова продемонстрували свою турботу про рідне місто, зібравшись на екофестивалі, адже Десна є одним із символів Чернігівщини, де родини різних поколінь збираються для відпочинку. AB InBev Efes Україна постійно запроваджує та підтримує екологічні ініціативи в Україні. Це не лише важливі, а й вкрай необхідні заходи для збереження довкілля та стійкого розвитку нашого майбутнього»,коментує Денис Хренов, в.о. генерального директора AB InBev Efes Україна.

Перед початком толоки всі учасники заходу відвідали тренінг із сортування сміття від Сергія Безбородька, голови чернігівської громадської організації «Еко Місто». Він детально розповів про переваги сортування відходів, про різні групи та види сміття, що підлягають переробці, а також про потенційно небезпечні види пластику для людини та планети у цілому. Адже свідоме ставлення до процесу і повне його розуміння – запорука успіху.

«Я раджу українцям відмовитися від використання всіх одноразових предметів, що не переробляються: пластикових стаканчиків, пакетів, виделок, тарілок і т.д. На природу краще приходити з алюмінієвим, скляним або глиняним посудом. Якщо ви принесли сміття в ліс або на берег річки, то перше правило – забрати його з собою. А друге – якщо хочете зробити свій внесок в екологію, потрібно розсортувати пластикові та скляні пляшки, алюмінієві бляшанки й здати їх на переробку», – говорить Сергій Безбородько, голова чернігівської громадської організації «Еко Місто».

Основна частина програми передбачала прибирання визначеної території уздовж річки Десна. Компанія AB InBev Efes Україна надала учасникам заходу необхідний інвентар – пакети для сміття, рукавички для прибирання та футболки.

Місце проведення толоки було обрано невипадково. Узбережжя Десни є не лише улюбленим місцем для відпочинку місцевих жителів. Цей мальовничий берег дуже перспективний і для проведення культурно-розважальних заходів.

«Територію для прибирання ми визначали разом з екологами. Ця місцевість не очищалася більше шести років. Тому не дивно, що стан тутешнього довкілля тільки підвищує рівень забрудненості річки Десна», – зазначає Микола Кирилович, регіональний менеджер компанії AB InBev Efes Україна.

«Дану локацію мало хто знає, але вона може стати прекрасним місцем для проведення різноманітних фестивалів. Тому ми готові повідомити місту про те, що у нас є екологічна локація, яку можна й потрібно використовувати», – розповідає Катерина Литвин, заступник начальника Управління культури і туризму ЧМР.

Цей екофестиваль став продовженням низки екологічних ініціатив компанії AB InBev Efes Україна, яка традиційно розвиває свій бізнес, базуючись на принципах корпоративної соціальної відповідальності. Мрія компанії – об’єднувати людей, роблячи світ кращим. У рамках своєї стратегії сталого розвитку AB InBev Efes Україна поставила перед собою амбітні цілі до 2025 року щодо дбайливого ставлення до води, ефективного сільського господарства, екологічної упаковки, протидії зміні клімату.

Щоб привернути увагу до проблем навколишнього середовища, компанія щороку відзначає Всесвітній день охорони довкілля, що є однією з найважливіших подій у сфері екології. Наші співробітники беруть участь в екологічних акціях, постійно вдосконалюють виробничі процеси на заводах, стають активними волонтерами та виступають амбасадорами відповідального ставлення до природних ресурсів.

Нагадаємо, що 30 квітня 2019 роки пиво «Чернігівське» компанії AB InBev Efes Україна виступило титульним партнером відкриття туристичного сезону в рідному місті бренда, Чернігові. На Алеї Героїв була відкрита інтерактивна брендована зона «Майстерня Чернігівських пивоварів». Там відвідувачі могли дізнатися про історію бренда, пройнятися атмосферою пивоварні та відчути досконалість натуральних інгредієнтів, з яких вариться «Чернігівське».






Теги:Еко Місто, Екологія, Десна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar