реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чому в мене завис комп

Поляки обирають різну владу. Буває краща, буває гірша. Але це польська влада, яка дбає про свою країну і про її безпеку. У Польщі не завершені чимало інвестиційних проєктів, у тому числі нових автобанів (на них, до речі, там не крадуть, не дерибанять і не стають мільярдерами). Але Польща закуповує зброю. Ні, на Польщу ніхто не напав, а ще вона в НАТО, що сильний стримуючий фактор, але, щоб гарантовано ніхто не попхався, поляки тратять колосальні кошти на озброєння.

Зараз там затвердили угоду на постачання 486 пускових установок HIMARS для Війська Польського. Після цього країна матиме 500 цих систем. І це лише одна з численних збройних програм.

Отже, поляки обирають усяких президентів, але там ніколи не оберуть блазнів і зрадників. І не стане на чолі держави "актриса з німецьких фільмів для дорослих, готова приймати з усіх боків і в будь-яких кількостях". Тому там і безпека й гідність. А в нас - війна й принизливе випрошування у всього світу крихт з того, що, якби не дуркували на виборах, могли б і самі виготовляти й закуповувати. Й мати певність, що жодне пуйло сюди не ризикне полізти...

От якось забив у гугл-перекладач дві фрази (як би вони прозвучали по польськи): про те, що "ми могли б збільшити армію вдвічі, але тоді не зможемо будувати дороги"; та "от ми потратимо гроші на озброєння, а москва раптом не нападе - і що тоді?" У мене завис ноутбук! Ні, це не метафора. Він справді завис!!!

Тарас ЧОРНОВІЛ



Теги:Україна - Польща, Тарас Чорновіл, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar