реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чому Росія повинна заплатити за Голодомор

Держава повинна виплатити компенсацію родичам жертв тоталітарного режиму, які загинули в концтаборах або в результаті Голодомору. Таку думку озвучив екс-глава СБУ Валентин Наливайченко.
"Треба чітко казати, що всі жертви і родичі жертв злочинів проти людства мають отримати компенсацію від держави", - заявив він.

Наливайченко нагадав, як свого часу держави, які воювали проти Гітлера, добилися після Нюрнберзького процесу компенсації ветеранам війни.

"Настав час говорити і про компенсації нашим людям, після того, як вони загинули у концтаборах на нашій території, або після геноциду - Голодомору і під час інших злочинних акцій тоталітарного режиму", - вважає екс-глава СБУ.

Наливайченко впевнений, що платити компенсацію за злочини проти людності має не Росія, і не будь-яка інша держава.

Концтабори були і на території України, і Росії, і Казахстану. Тому відшкодування жертвам і родичам має взяти на себе кожна держава, на території якої проживають ці люди, - переконаний він.

Від "Сіверщини".
Як відомо, компенсації за рішенням Нюрнберзького процесу виплачувала Німеччина, хоча вона й не була вже Третім рейхом. Тому і компенсації жертвам голодомору повинна виплачувати Російська Федерація, хоча вона також не СРСР. Але його правонаступниця. так не буває, щоб у заволодінні Алмазним, Золотим фондами чи флотами -- правонаступниця СРСР, а у виплаті боргів -- ні.




Теги:Росія, виплати, СБУ, Голодомор, компенсації, Наливайченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar