реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чому Пу і Сі ненавидять Україну

У Путіна та Сі Цзіньпіна спільна ненависть до України. Дуже практична: обидва вважають саме нас, українців, найбільшою загрозою своїм режимам

Найбільший страх Сі, який він в часи, коли ще був хоч трохи відвертим, розкрив у розмові з Обамою: кольорові революції. Сі вірить, що якби не Україна, не було б революції в Гонконгу. І що поки в Україні квітне демократія - Тайвань буде чинити опір.

Сі знає, що саме Україна здатна зробити Росію - задній двір КНР - демократичним, мотивуючи його населення боротися за свободу.

І обидва переконані, що за власним вибором українці ніколи не погодяться на будь-яку форму автократії. А значить Україну не можна підкорити, а лише знищити. Разом з народом, культурою, мовою, історією… Всім, що нагадує світу про те, що вільний народ завжди сильніший.

Тому, я не знаю, де з КНР у нас може бути бодай якась можливість для взаємодії. Це класична ситуація, описана прем‘єркою Ізраїлю: ми хочемо жити, вони хочуть бачить нас мертвими - немає місця для компромісу. І чим швидше ми це усвідомимо, тим краще будемо підготовлені до нового, поки не зрозумілого нам, але загрозливого виклику.
Проте неодмінно радує той факт, що сотні тисяч українців це вже розуміють.

«Ми будемо ходити тихо і тримати в руці великий Джавелін», - сказав через кілька тижнів після російського вторгнення Байден, і це дуже актуально для майбутньої китайської загрози.

Агія ЗАГРЕБЕЛЬСЬКА



Теги:Агія Загребельська, Тайвань, російсько - українська війна, Україна - Китай


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
"Тому, я не знаю, де з КНР у нас може бути бодай якась можливість для взаємодії".
Китай - №1 торговельний партнер України, зерно з Одеси знову пішло до Китаю, а не деінде, де голодують (де?). Демографічний тиск з боку Китаю, в якому він напрямку? Отож бо.
Колись Гітлер, з яким порівнюють Путіна, обґрунтував "дранґ нах остен" (фактично на Україну, де знайшлися наївні будувати при нацистах незалежну державу) потребою життєвого простору. Так у Райху 1941р. було всього-на-всього 70 млн.осіб, а не 1,5 млрд. як у Піднебесній сьогодні. І це в умовах їхньої демографічної кризи, яка зумовила програму стимулювання народжуваності до 3-х дітей в сім'ї. А жити де їм? Там, де колись жили їхні пращури і ради цьому в московщині не можуть дати, не інакше як рухатись далі – на «новоросію» і «юго-западний край». А тепер порівняйте з нашою демографією - й коло замкнулося.
avatar