реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чому представник Вселенського Патріарха не служив у Києві?

На інтронізації глави УПЦ Московського патріархату митрополита Онуфрія був скандал. Глава делегації Констинтинопольського патріархату митрополит Галльский Еммануїл відмовився співслужити Божетсвенну Літургію. Про це повідомляє сайт Релігія в Україні

Сталося це через те, що представнику Вселенського патріархату було вказане місце для служіння перед митрополитом Волоколамським (РПЦ) Іларіоном та митрополитом Одеським Агафангелом (УПЦ МП). Такого стерпіти представник Константинопольського патріарха не міг - склав облачення і відійшов.

Справа в тому, що за диптихом православних церков Константинопольський патріархат є першим по честі і , відповідно, це має демонструватися на всіх богослужіннях православного світу. Таким чином, УПЦ Московського патріахату показала неповагу до Вселенського патріархату.

Митрополит Еммануїл є одним з найшанованіших архієреїв православного світу - є представником у Європейському Союзі, очолює богословський діалог з іудеями та ісламістами, очолює православних Франції.



Теги:митрополит Онуфрій, УПЦ МП, інтронізація, Константинопольський патріархат


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Капэц масковськаму патріархату в Україні!
avatar