реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чому Порошенко корупціонер № 1?

Так дістали в останні дні грантоїди (знавці корупції в Україні), різноманітні викривачі, що вирішив підготувати експромтом для них пам’ятку.

Отже, що зроблено у цьому плані після Революції Гідності:

1). Почала діяти в режимі он-лайн система "Прозоро", через яку, як там не крути, стало важче красти бюджетні кошти (кожний договір, закупівлю на основі тендера (!) можна побачити та проаналізувати);

2). Експортерам повертається ПДВ автоматом ( ще в 2013 р. чимало народних депутатів України побудували собі палаци за «вирішення» у високих кабінетах повернення зароблених підприємствами грошей; навіть Герой України Л. Яковишин змушений був звертатися до уряду через «Голос України» про повернення «Землі і волі» 9 млн. гривень)

3). Завдяки вищезгаданому, незважаючи на російську агресію, 1,5 млн. біженців, у Державному казначействі з'явилися гроші і вже всі, хто має їх на своєму бюджетному рахунку, не "прогинаються" перед владцями, аби зняти якусь копійку;

4). Публікація декларацій чиновників показала, хто є хто у нашій політиці, яким чином вони заробили свої статки ( от що можна подумати про одного нашого відомого суддю, який задекларував 1 мільйон доларів готівки).

5). Торік завдяки безвізу авіаперевезеннями скористалися 20 мільйонів українців, тобто фактично кожен другий ( до цього тривала принизлива практика отримання віз, корупційні схеми отримання їх поза чергою і т.п.)

6). Створення Єдиного державного порталу адміністративних послуг, Центрів адміністративних послуг у регіонах ( реєстрація бізнесу, прав на нерухомість, отримання паспорта і т.п. спростилися КАРДИНАЛЬНО . А скільки тут було корупційних схем!)

7). Відмова від російського газу (пам’ятаєте ці щорічні передноворічні поїздки-приниження в Москву!) просто ПОЗБАВИЛА деяких олігархів НАЖИВИ, численних корупційних схем (вони, щоправда, не всі подолані, але…)

8). У медичній сфері є певні успіхи у боротьбі з «прокладками» - уперше в 2019 р. закуплено стенти для проведення операцій на серці не за 28 тисяч гривень за штуку , а за 3-4 тисячі (МОЗ через міжнародні організації закупило понад 23 тисячі якісних стент-систем американського та європейського виробництва за значно нижчою ціною, ніж раніше для реперфузійної терапії інфаркту міокарду (відкриття інфарктної артерії). При цьому ціна одного стенту, який є головною складовою стент-системи і становить близько 40% її вартості, склала не більше $130 за одиницю. Кілька років тому ця процедура обходилася пацієнту у $1-2тисячі).

9). Після звинувачення у 2015р.Генпрокуратурою у підтасовці результатів ЗНО відбулася зміна керівництва Українського центру оцінювання освіти, систему кардинально вдосконалили, і вона дає можливість відміннику потрапити у будь-який вуз без протекції та хабара.

10). Проведена велика робота з усунення корупційних схем нав’язування українцям дешевої російської попси, кіно, московської літератури. З 2013 року частка україномовних пісень зросла в ефірі з 2% до 54%. у 27 разів (!!!). Почала діяти програма підтримки українського кіно. Гарно підтримано книговидання (того року видано понад 700 книжок, у бібліотеках у шоці- не знають, куди дівати привезені книжки).

11). Сьогодні в країні працює 2240 МВт потужностей, які генерують «чисту» електроенергію, що у 1,5 разу більше, ніж на кінець 2017 року (близько 1500 МВт). Це сонячні, вітрові електростанції. Це теж «удар» по монополістах, які викупили обленерго і диктують високі ціни на електроенергію.

12) Вперше за останні роки Україна увійшла в 10-ку світових лідерів з експорту молочної продукції. Чому? Бо перестали платити хабарі, щоб молочку брала Росія, чиновникам якої щороку все здавалося щось «не так» у діяльності українських молокозаводів. Знайшли інші ринки збуту!

Ви чули про ці плюси України у боротьбі з корупцією від Радикальної партії, БЮТ, «Самопомочі»? Ні? Але ж… вони (не опозиція!) причетні до цих успіхів, адже їхні депутати голосували за відповідні зміни у нашій державі… Чому мовчать? Бо вибори. Бо Порошенко корупціонер №1. Ця версія не повинна піддаватися сумніву.

… Водночас корупція в Україні… є , ми її не позбулися . Чому? Бо ми всі фактично вражені нею. Кого ми обираємо у Верховну Раду? Політичного діяча, який буде писати нові закони, чи КОРУПЦІОНЕРА? Звичайно, останнього! Бо гарний, розумний, освічений політик не привезе у село у ФАП холодильник, у клуб- магнітофон, у школу – мультимедійну дошку. Це може зробити лише КОРУПЦІОНЕР, який це все десь «роздобуде». Фактично у Верховну Раду ми обираємо «РІШАЛ», які «пробиватимуть» нам дороги,обладнання для лікарень, дитячі майданчики і т.п. У такий самий спосіб ми голосуємо за кандидата у Президента ( «А що я від нього матиму? Знизить ціну газу в 4 рази? О! Подумаєм»). Ну, хіба у цьому зв’язку матиме шанси на виборах президента гуманітарій зразка Р. Кошулинського? Красива патріотична програма?(«Але її, як масло на хліб, не покладеш»).

Сергій ПАВЛЕНКО



Теги:Корупція, вибори 2019, Кошулинський, Сергій Павленко, порошенко


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Ми такі, що без корупції життя зупиниться, замре.
avatar
2
Пoрoхoбoтька статeика для МiнСтeця. " Спасибi Вeликoму Пoрoху Zа нашe щасливe життя..." cry
avatar