реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чому одеський "губернатор" Едік Матвійчук України не любить?

Біля стін Одеської облдержадміністрації відбувся брифінг проведений Спілкою читачів газети „Чорноморські новини”, на підтримку свого улюбленого видання. Спілка читачів газети "Чорноморськи новини" створена для підтримки єдиного в Одеській області україномовного обласного друкованого ЗМІ.

Через протизаконне рішення голови ОДА Едуарда Матвійчука газета лишилася без підтримки держави, а вихід з числа засновників Одеської Державної Адміністрації належним чином не оформлено, через що газета не має юридичної можливості знайти нових засновників.

Як заявили учасники акції – „Ми, - читачі газети "Чорноморські новини", яка, на нашу думку, має виважену державницьку та демократичну позицію, вважаємо необхідним, щоб всі небайдужі громадяни України, жителі Одещини та українці діаспори підтримали цю газету та не дати їй загинути”. Задля цього, по-перше, розпочинаються акції з метою вплинути на обласну владу, яка повинна або продовжити підтримку „Чорноморських новин”, або цивілізовано розлучитися з нею. По-друге, починається широка компанія підписки на „ЧН” серед всіх людей небайдужих до її долі.

На акції також прозвучав заклик до всіх хто має таку можливість передплатити „Чорноморські новини”, та передплатити її ще кільком людям які самі не можуть цього зробити, через матеріальне становище. Родзинкою акції був заклик зібрати кошти для губернатора Едуарда Матвійчука, який бідкається на нестачу бюджетних коштів, через що, начебто, і відмовлено у підтримці газеті, яка виходить вже з липня 1917 року, та яка отримала медаль „За оборону Одеси”, а десять її журналістів загинули під час війни. Тому всі присутні символічно скинулися грошима, та порадили Едуарду Матвійчуку, або покласти їх у бюджет, або купити квиток на потяг з чужої для нього Одещини.

„Чорноморські новини” прийшло підтримати понад 50 осіб, серед яких були громадські та політичні діячі, журналісти, передплатники, та просто небайдужі одесити. Вони висловили надію на те, що влада повернеться обличчям до громадськості та не дасть знищити легендарну, дорогу серцю одеситів газету, яка тісно пов’язана з історією нашого міста та області.


Прес-служба „Спілки читачів газети „Чорноморські новини”




Теги:свобода слова, Чорноморські новини, Матвійчук, ЗМІ, Одеса


Читайте також



Коментарі (0)
avatar