реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чому Кузьма Скрябін так низько впав?

У історії падіння покійного Андрія Кузьменка (провулок Кузьми Скрябіна, Людина-Провулок) є один прикрий і водночас показовий момент.

Коли він агітував за Януковича, а раніше - був обличчям технології "Озиме Покоління" - він робив це не з переконань, а за гроші. І сили, які прийнято називати патріотичними, не могли його перекупити чи бодай запропонувати ту саму суму, аби агітував за Ющенка. Я не люблю Ющенка, проте станом на 2004 рік визнаю безальтернативність. Отже, в Ющенка не було грошей, аби перекупити Кузьму.

Але варячись у націонал-демократичному казані від 1990-того (дякую, чернігівська "Просвіто"), стикався з переконаннями: на українську справу треба працювати безкоштовно. Патріот, як поет, завжди має бути голодним. А умовний Бужанський, теж патріот, але Росії та СССР - багатим і ситим. Є, звісно, різні рівні патріотизму. Наприклад, ура-патріотизм, від якого шкоди більше, ніж від умовного Бужанського. Бо вусатий ура-патріот, який уміє криком бажати смерті ворогам - сюжет для карикатури, яку поширюють бужанські. Такий безкоштовно загубить справу. Натомість правдивий проукраїнський креативний націонал-демократичний поступ мав би бути фінансово та інформаційно забезпечений.

Націонал-патріотам дуже бажано бути мільярдерами. Які готові частину грошей вливати в українську справу. Передусім - культурні та освітні проекти та програми. Злиднями, передусім моральними, краще б бути б бужанським. Те, що великий бізнес підтримував Януковича - саме від злиденного стану проукраїнських культурних інституцій. Ось чому Кузьма агітував за Упиря. І ось чому ненавидів Майдан та загалом націонал-демократів: там не заробиш. А моя мрія - аби навпаки: не заробиш ні на чому російському та радянській ностальгії.

Андрій КОКОТЮХА

Від чернігівської "Просвіти": 1) Не можна ситуацію початку 90-х переносити механічно на 2000-і, 2) виходить, Ющенко винуватий, що не перекупив продажного... №) і таки дійсно - на українську справу треба бути готовим працювати і безкоштовно, якщо треба...



Теги:Андрій Кокотюха, чернігівська Просвіта, Ющенко, Янукович, Кузьма Скрябін


Читайте також



Коментарі (0)
avatar