реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чим закінчуються спроби домовитись з росіянами?

У ці дні Республіка Татарстан (у складі РФ) переживає одну з найбільших національних катастроф своєї новітньої історії - демонтаж росіянами татарської системи освіти.

Прокуратура визнала незаконними шкільні навчальні плани з обов'язковим вивченням татарської мови. Тобто всі попередні роки обов'язкове вивчення татарської мови було законним, а у листопаді 2017 р. втратило законність. Зверніть увагу, це в Татарстані, де абсолютну більшість населення становить власне титульна нація - татари.

Раніше татари "порозумілися із росіянами", що татарську мову як державну вивчатимуть лише до 9 класу. Ще раніше "консенсус з російськомовними патріотами" закінчився тим, що татарам так і не дозволили відкрити жодного університету з державною мовою викладання.

Для порівняння, 27 вересня 2017 р. Державна дума РФ назвали новий Закон України "Про освіту" не інакше як "актом этноцида русского народа в Украине".

Паралельно з ліквідацією татарської освіти в республіці посилили переслідування інтелігенції (тих, хто ще на волі), яка виступила на захист татарського шкільництва.

Павло ПОДОБЄД



Теги:татарстан, розпад РФ, Павло Подобєд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar