реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чи відбудуться дебати у справі про хабар?

Неординарна ситуація знову може скластися в Новозаводському районному суді Чернігова під час розгляду кримінальної справи стосовно міського голови Ніжина Михайла Приходька по обвинуваченню його в отриманні хабара.
Попри те, що суддя О.Подалюка призначає не більше одного судового засідання на тиждень, 18 липня все таки було закінчено вивчення 14 томів кримінальної справи. Ще за місяць до того головуючий суддя повідомив Приходьку та іншим двом його спільникам , щоб вони разом із своїми захисниками були готові до проведення судових дебатів. Згідно закону дебати є заключним етапом судового розгляду.

Отже, в середу 25 липня можливо відбудуться дебати і вже більш ніж півторарічний розгляд цієї справи нарешті закінчиться. Чому можливо?

Нагадаємо, що адвокати підсудного мера Приходька не один раз зривали заплановані судові засідання. Так може статися і на цей раз, очевидно, що ніжинський мер не квапиться почути вирок, бо двоє інших підсудних, його рідний брат Віктор та бувший директор ринку А.Походня, свою вину визнали. Тим більше, що в Ніжині підпорядковані меру службовці розповідають, що проведення судових засідань буде відстрочено на три місяці! Така інформація навіть стала предметом обговорення серед ветеранських організацій Ніжина.

Як відомо, принцип безперервності судового розгляду є одним із основних для встановлення істини в суді. Виходить, що головуючий суддя О.Ф.Подалюка якимось чином свідомо затягне судовий розгляд ще на три місяці. Зі строками це співпадає з закінченням виборчих перегонів до Верховної ради. Якщо так, то підтверджується версія, що підсудний за хабар мер Ніжина все ж таки балотуватиметься до Верховної ради аби отримати недоторканість і уникнути відповідальності.

Чи пройде влада цей тест на об’єктивність ?

Олександр ПРИСТУПЛЮК



Теги:Ніжин, Новозаводський районний суд, міська рада, хабар


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Політики та влада об'єктивними не бувають. Ви що, забули класика - "він нехороший, але він наш".
avatar