реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чи приїде в Дігтярівку діаспора виконувати роботу влади та СБУ?

Сталося - попри мовчання вдома, про Дігтярівку Новгород- Сіверського району заговорила найстаріша українська газета Америки "Свобода". Стаття Бориса Домоцького б'є на сполох: московська церква націлилась на мазепинську церкву, провокуючи міжконфесійний конфлікт.

Покровська церква Дігятрівки височіє на узвишші пам'яттю про гетьмана непокірного, який її збудував і недалеко від якої він зустрічався зі шведським королем Карлом ХII.

Церква була понищена комуністом - головою колгоспу Школьним. І ось така дивина - сьогодні на неї замахується сільська голова також із прізвищем Школьна... Що не донищив предок - хоче вона добити?

Церква ця довгі роки стояла пусткою, а тільки Київський патріархат став її відроджувати при допомозі української діаспори. Один неф з приділом уже відреставровані за всіма правилами архітектурного відродження і отець Вячеслав наїздить із Новгорода- Сіверського служити Божу службу.

Але сільська голова Тетяна Школьна не тільки ігнорує церковну громаду, не тільки зневажила приїзд до села двох архієреїв УПЦ Київського патріархату, але й вирішила роздмухати у селі конфлікт проти української церкви. Адже саме вона прийняла рішення про передачу недіючого дитсадка московській церкві. Запевняючи, що там не буде церкви, а тільки ритуальні послуги. Ага, похорон, панахида - це не церковні послуги...

Скажете - а до чого тут влада і СБУ, яке вже одного разу ловило пані голову? А хіба московська церква - то не щупальці російської імперської ідеї, хіба міжконфесійний конфлікт - то не проблема влади?

...До української церкви гаспажа Школьная не прийшла - де б пак, тут же за Україну моляться. А до московської церкви, де моляться за патріарха московського, певно, прийде. Треба ж довершити справу голови колгоспу Школьного...

Василь ЧЕПУРНИЙ,
почесний голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка.

На фото: архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій та дігтярівська громада слухають дзвони біля відроджуваної мазепинської церкви






Теги:Московська церква, Дігтярівка, СБУ


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
шакали виють ,а караван іде і ніщо його не зупинить навіть такі .як цей злобний автор статі.
avatar
2
ШКОЛЬНУЮ НУЖНО СРОЧНО ПЕРЕВОСПИТАТЬ . СЕПАРАТИСТОВ НЕ ДОЛЖНО БЫТЬ.
avatar
3
nik, ти котрий "караван" маєш на увазі? Московський?
avatar
4
настає година коли моцковських попів з їх посіпаками треба гнати з української землі.
avatar