реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Чи підійдуть сонячні батареї для опалення приватного будинку?

Використання сонячної енергії – один із пріоритетних напрямків розвитку альтернативної енергетики.  Дедалі більше приватних будинків переходять на сонячну енергетику. Причому використовувати енергію нашої зірки можна не тільки для отримання електроенергії, але і для обігріву приміщень. За правильного підбору обладнання та грамотної реалізації системи ви отримаєте не лише автономне джерело тепла, а й фінансову вигоду. Сонячні електростанції досить швидко окупаються, тому що тарифи на обслуговування із централізованих систем постійно зростають. Крім того, надлишок електрики, що генерується, можна вигідно реалізувати державі по зеленому тарифу.

Необхідне обладнання

Щоби налагодити опалення будинку за допомогою екологічної електростанції вам потрібно підібрати оптимальний тип панелей, доступні варіанти можна подивитися на сайті solar garden. А також:

  • обладнання для автоматизації роботи системи;
  • інвертор для перетворення електроенергії;
  • акумулятори для збереження енергії;
  • комплекс опалювальних приладів із високою енергоефективністю.

Устаткування підбирається індивідуально, але завдяки сучасним можливостям організувати опалення будинку за допомогою геліоелектростанції можна в будь-якому регіоні країни, навіть у не найкращих для цього кліматичних умовах. Панелі можуть розташовуватися на даху будинку (найпоширеніший варіант) або на певній конструкції, у тому числі й зі змінним кутом нахилу для більшої ефективності вловлювання сонячних променів.

Сонячні електростанції

Способи використання теплового обладнання

Є кілька способів використання сонячної енергії для опалення. Оптимальний за вартістю та результативністю варіант порадить фахівець, з урахуванням індивідуальних особливостей будинку, розташування та інших характеристик. Наприклад, геліоелектростанція може підтримувати роботу електричного котла, який нагріватиме воду в радіаторах. Або електрика з батарей безпосередньо живитиме конвектори, теплу підлогу, інфрачервоні панелі. Ці схеми можна комбінувати між собою, щоби забезпечити стабільність та економічну вигоду роботи системи.

Додатково з панелями можуть бути встановлені спеціальні колектори з водою або іншим теплоносієм. Вони не виробляють електроенергію, але збирають теплову енергію сонця, яку можна використовувати для опалення, електростанції або побутових потреб.




Теги:Енергія, споживач, Екологія, Сонячні електростанції


Читайте також



Коментарі (0)
avatar