реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Німці хочуть "нульові" яйця

Попит на яйця в Німеччині зріс, але місцева промисловість не може його задовольнити. Більше третини яєць, що їх споживають німці, - імпортного походження, повідомило у вівторок Європейське маркетингове агентство.

Минулого року Німеччина імпортувала сім мільярдів яєць на загальну суму 541 мільйон євро. За даними Федерального статистичного відомства, це на один мільярд більше, ніж у попередній рік. Статистики підрахували, що німці стали їсти більше яєць. 2009 року кожен бюргер з’їв у середньому 214 яєць – на три більше, ніж у попередній рік.

Зростання частки імпортних яєць на ринку ФРН пояснюють тим, що з цього року тут набули чинності більш суворі правила утримання курей на фермах. Тримати птахів у традиційних вузьких клітках тепер заборонено, а дозволено лише в таких, у яких тварини мають більше місця. Через це німецькі компанії скоротили число курей, деякі навіть удвічі.

Німці купують більше біо-яєць
Загалом яйця у Німеччині діляться на чотири категорії, які позначено цифрами. «Одиниця» на шкарлупі означає, що курей тримають у природних умовах, «двійка» - це дещо обмежені природні умови, а «трійка» - це коли курей тримають у клітках.

Але найбільш дорогі яйця – з надрукованим на них «нулем». Це так звані «біо-яйця», тобто коли курей тримають у природних умовах і годують кормом без хімічних добавок. Такі яйця найдорожчі й можуть коштувати в 2,5 рази більше звичайних фабричних.

Тенденція на ринку однозначна – дедалі більше німців готові платити більше за більше якісні, з точки зору утримання курей, яйця.

Автор: Роман Гончаренко / apn / AFP
сайт радіо "Дойче велле"




Теги:Німеччина, біо-яйця, яйця, Екологія, споживач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar