реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чи не боїться Росія афганського синдрому?

28 грудня 1979 року почалось вторгнення Росії в Афганістан на штиках 125-тисячної армії.І теж без об'явлення війни? як і зараз.

Як говорили російські генерали на рос службі радіо Свобода рік тому, на закритому засіданні Політбюро ЦК КПРС 16 його древніх пенсіонерів вимагали встановити там соціалістичний лад згідно ленінської теорії про світову пролетарську революцію. Хоча генерали говорили пенсіонерам ЦК ,що армія нічого не змінить, адже люди не хочуть.На примус до соціалізму за 9 років потратили 27 млрд рублів,як писали вже в 90 році при курсі 63 копійок за долар при купівельній спроможності 1 млн рублів була вартість будівництва 60 квартирного кооперативу ,тобто 27 тисяч житлово-будівельних кооперативів можна було побудувати ,в яких 1 млн 620 тисяч квартир.

На війні втратили 110 літаків,330 вертольотів,2000 бронетранспортерів і бмп,300 танків,10 000 автомобілів,тисячі гармат і радіостанцій. А в Союзі з початком війни в магазинах зникла гречка,ковбаса,масло,згущенка,сир, цитрусові. Дефіцитом стали цукор і мило,зубні пасти, рис, цегла, шифер, дошки. 15 тисяч радянських солдат загинуло,50 тис інвалідів.

Союз позичив 10 млрд доларів в 80 році, на зарплату і зброю афганській армії,які недавно списали. Аналогічно як списали В'єтнаму і Іраку по 10 млрд дол. За які вони купляли радянське озброєння. З 1950 року Союз приймав участь або фінансував 25 війн по світу для впровадження соціалізму,на що пішли десятки міль'ярдів,в результаті Союз фінансово збанкрутував до 90 року, а очікуваного результату «золотих» війн не було, в жодній цій країні не встановився соціалізм,як розповідали ж росгенерали. Чи не боїться Росія знову збанкрутувати? і що вона хоче впроваджувати війною? Чи це така адреналінова залежність в них? Китай після 45 року жодну війну не вів і не фінансував, можливо тому і не розпався.

Борис, 62роки.



Теги:напад на Афганістан, введення радянських військ, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar