реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чи готова Чернігівська область до виборів?

Так, готова. Про це під час засідання Незалежного громадського прес-центру „Чернігівський вибір” заявив начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Сергій Зозуля. За його словами, всі 1086 виборчих дільниць Чернігівської області готові прийняти виборців 31 жовтня. Стільки ж виборчих комісій матеріально і технічно забезпечені.

Щодо списків виборців, то вчора відділи ведення передали уточнені списки до виборчих дільниць. Всього участь у виборах в нашій області братимуть 886 585 виборців, з них 33 736 чоловік – не здатні самостійно пересуватись. Сергій Зозуля зазначив, що кількість виборців, які голосуватимуть вдома, може зрости, оскільки прийом заяв про голосування не виходячи з дому триватиме до 12.00 завтрашнього дня – 30 жовтня. Щодо Чернігова, то в місті голосуватимуть 225 709 виборців.

Андрій Хожаїнов – помічник начальника Головного управління МНС в Чернігівській області розповів, що відомство, яке він представляє, готове реагувати на надзвичайні ситуації в день виборів. Пан Хожаїнов повідомив, що станом на сьогодні всі виборчі дільниці відповідають нормам протипожежної безпеки.

Євгеній Романенко – координатор проекту Незалежного громадського спостереження за місцевими виборами громадянської мережі ОПОРА розповів про проблеми місцевих виборів. Однією з головних проблем є те, що вибори проходять у стислі строки. І це позначилось на формуванні виборчих комісій. За словами Євгенія Романенка, в комісіях дуже мало професіоналів – десь до 15% людей відмовились працювати в комісіях через велику завантаженість і низьку заробітну платню. Але на сьогодні всі 1086 виборчих комісій області повністю укомплектовані.

Оксана Клименко




Теги:2010, вибори, область, Рік, Чернігівська, місцеві


Читайте також



Коментарі (0)
avatar