реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Український холод і вибори по-чернігівськи

У Чернігівській області, як відомо, за результатами президентських виборів найбільшу кількість голосів виборців отримала лідер БЮТ Юлія Тимошенко — за неї проголосували 44, 59 %. Друге місце зайняв лідер Партії регіонів Віктор Янукович, який отримав 20, 36 %.
«Ми чекали більшого ускладнення оперативної обстановки, але упродовж голосування не виникало необхідності втручання міліціонерів», - заявив на брифінгу в Незалежному громадському прес-центрі «Чернігівський вибір-2010» начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор Іван Катеринчук.
Правоохоронці із завданням по забезпеченню охорони безпеки, громадського порядку і збереження виборчої документації справилися на гідному рівні.
Близько 50 «дрібних» порушень, які зафіксовані в процесі президентських виборів, перевіряються правоохоронцями. Серед них є й такі, які не мають якоїсь масовості. Наприклад, виборець на одній з дільниць обласного центру намагався за допомогою мобільного телефону сфотографувати свій бюлетень «на згадку», а на одній з дільниць Прилук жінка отримала два бюлетені «в одні руки».
Як підкреслив керівник УМВС, на деяких дільницях для працівників міліції, які несли службу по охороні правопорядку, не були створені бодай найменші умови для виконання службових обов’язків.



Виборча дільниця № 183, наприклад, розташована в селищі міського типу Талалаївка в колишньому цегельному заводі, де, окрім низької температури через відсутність опалення, бракувало елементарних санітарних умов. У Сосницькому районі не опалювались приміщення в п’яти населених пунктах. Незадовільна ситуація з опаленням на семи дільницях в Козелецькому районі, одному — в Ніжинському.
На деяких дільницях прізвища окремих виборців були відсутні у списках. З цього приводу Павло Гарига, голова виборчої дільниці № 15, що знаходилася у приміщенні Національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка висловився так: «В самому Законі «Про вибори Президента України» чітко не прописаний цей механізм, а тому і виникають подібні колізії, коли одні тлумачать, що можна вносити прізвища виборців у списки в день виборів, а інші керуючись іншими статтями цього Закону, стверджують, що цього робити ніяк не слід». А тому, як зазначив Павло Гарига, необхідно вносити зміни до Закону «Про вибори Президента України», або приймати додаткові роз’яснення з точним, а не подвійним, тлумаченням.

Сергій КОРДИК

На фото:
1) Іван Катеринчук під час проведення брифінгу для журналістів;
2) Павло Гарига, голова виборчої дільниці № 15.







Теги:міліція, охорона, фальсифікація, область, вибори, Чернігів, президента, Катеринчук, Чернігівська


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
2
Розумію Ваш підтекст, але другий тур виборів розпочнеться ще десь приблизно з 27 числа. Принаймні з того моменту, коли Центральна виборча комісія оголосить про це...
avatar