реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чи буде Киїнська амбулаторія, або дещо із листування голів

Відкрите звернення до Голови Чернігівської районної державної адміністрації.

Шановний Вікторе Борисовичу!
Привселюдно звертаюся до Вас із пропозицією виявити добру волю, яка відкриє дорогу для будівництва нової амбулаторії в с.Киїнка!
Не підлягає ніякому сумніву потреба в цьому будівництві. Жителі Киїнської громади мають право і заслуговують якісного медичного обслуговування.
Згадана добра воля з Вашого боку мені бачиться у двох діях:
1) подати на розгляд сесії районної ради відповідний проект рішення щодо зміни розпису районного бюджету;
2) забезпесити подання до районної ради документів для реєстрації передачі відповідної земельної ділянки до ПМСД.
ІЗ свого боку, в разі надходження згаданих документів, я ГАРАНТУЮ скликання сесії райради впродовж 2-3 днів. І у мене немає жодних сумнівів, що хтось із депутатів відмовиться підтримати Ваш проект рішення по цій темі.

Окремо зазначу, що подачу Вами вказаного проекту рішення райради я вже чекаю більше 20 днів від дня, коли мною був написаний Вам лист з цією пропозицією.
Також зазначу, що не бачу законних підстав проводити згадане фінансування підписанням спільного розпорядження. Бо це питання має перспективу гігантського фінансування (десь біля 6 млн грн) і вільне трактування Бюджетного Кодексу України, в якому про спільні розпорядження немає аніслова, вважаю як мінімум недоречним.
Якщо є якісь причини - ідеологічні, релігійні чи іншого характеру, які не дозволяють Вам таки внести цей довгоочікуваний проект рішення, то пропоную наступне. Райфінуправління має достатню кваліфікацію для того, щоб швидко підготувати розрахункову частину проекту рішення, а сам текст і безпосереднє внесення на сесію можливо зробити кимось із депутатів райради. І ця людина є.
На завершення, хочу ще раз Вас попросити піти назустріч моїм пропозиціям, бо відтягування Вами часу ставить під загрозу взагалі цей проект. Лік пішов на години.
І ще одне.
Вікторе Борисовичу, будь-ласка, не ув'язуйте з даною темою інші питання. Доприкладу - спільне розпорядження щодо закриття казначейських рахунків дореформенного ПМСД. Якщо ці рахунки не будуть закриті, можливий зрив виплати заробітної плати медикам первинної ланки. Не робіть їх заручниками, вносячи до спільного розпорядження усі питання гамузом. Наголошую: спільне розпорядження по оперативній діяльності ПМСД буде мною підписано миттєво. Подавайте його будь-ласка. Питання по амбулаторії є виключною компетенцією сесії - п. 17 ст.43 З " Про місцеве самоврядування"
Дякую, що дочитали.
Сподіваюся на розуміння задля СПРАВИ.
З повагою
скромний представник місцевого самоврядування Олександр Ларченко.

(Від редакції - голова Чернігівської районної ради).

Післямова Олександра Ларченка:

- Проект рішення на сесію райради від райдержадміністрації не надійшов. Приходить думка, що РДА НЕ МОЖЕ його подати з якихось дуже серйозних і мені не відомих причин. В такому разі я не бачу можливості в обхід сесії райради підписувати по цій темі спільне розпорядження (воно не передбачене Бюджетним кодексом України).

Шкода, що хтось придумав нежиттєздатну схему, поманивши надією в першу чергу Киїнських людей і нас усіх разом з ними. Сумую з того, що лукавство є способом роботи керівництва Чернігівської районної державної адміністрації. Але, можливо, ще є шанс. Він полягає у додаванні до кодів діяльності сіліради ще й коду про інвестиційну діяльність у сфері медицини на селі. Такий варіант опрацьовується у Бахмацькому районі (інформація попередня). І цей варіант мною пропонувався керівництву ОДА. Якщо він вистрелить, то Киїнська сільрада зможе просто перерахувати кошти за проект, під свою відповідальність. І всього то...

І ще одне. Віктор Борисович листом відмовився готувате виправлене спільне розпорядження по закриттю старих рахунків ПМСД. Це взагалі - ні в які ворота - ставити в залежність одне від одного не повязані між собою питання і тим самим тримати в заручниках медичних працівників ПМСД, ставлячи під загрозу виплату їм зарплату.



Теги:Чернігівська РДА, Олександр Ларченко, амбулаторії, децентралізація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar